У Турійську відбулася кампанія «16 днів проти насильства»

03 Грудня 2022, 16:02
У Турійську відбулася кампанія «16 днів проти насильства» 860
У Турійську відбулася кампанія «16 днів проти насильства»

У рамках міжнародної кампанії «16 днів проти насильства» у Турійському територіальному центрі відбулася інформаційно-просвітницька зустріч, темою якої стало «Міжнародні та національні механізми захисту жінок в умовах воєнного стану. Роль Стамбульської конвенції для України».

Про це інформують «Турійська громада: сьогодення» у фейсбук.

Відкрила захід і була його модератором представниця Українського Жіночого Конгресу від Волині Галина Абрамчук. Вона коротко ознайомила присутніх із щорічною кампанією, спрямованою на подолання насильства будь-якої форми у суспільстві, що у час війни стало ще актуальнішим для українців. Зупинилася і на основних засадах Стамбульської конвенції. А також охарактеризувала важливі меседжі, які були проговорені на VІ Українському Жіночому Конгресі, що нещодавно пройшов у Києві. Його тема гостра і актуальна – «Цінності під час війни».

Сьогоднішнє законодавство дозволяє притягнути кривдника, який завдає не лише сексуального, фізичного насильства, а й психологічного, до відповідальності. Про ці нюанси розповів дільничий інспектор Богдан Кравчук. При цьому він зауважив, що варто не боятися, не мовчати – а говорити і звертатися за допомогою.

Також постраждалі від домашнього насильства можуть звернутися за соціально-психологічною допомогою до Турійського територіального центру соціального обслуговування, де діє консультативна служба. З її діяльністю ознайомила присутніх начальниця відділу соціальних служб Ольга Горбатюк.

Куди можуть звернутися у Турійській лікарні планового лікування люди, які постраждали від сексуального насильства, розповіла працівниця медичної галузі Оксана Шумак.

На завершення інформаційно-просвітницького заходу його учасники запалили свічки в памꞌять про загиблих від насильства.

Якщо ви, ваші рідні чи знайомі потерпають від фізичного, психологічного, сексуального, економічного насильства – не мовчіть, а звертайтеся:

  • у поліцію за ном. тел. «102»;
  • у консультативну службу в Турійську 2-15-45, вул. Бобрика, 6;
  • на державну «гарячу лінію» з протидії домашнього насильства 15-47
  • на національну «гарячу лінію» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації 0 800 500 335, або 116 123 (короткий номер з мобільного);
  • у контактний Центр системи безплатної правової допомоги 0 800 213 103;
  • на національну дитячу «гарячу лінію» 0 800 500 225, бо 116 111 (короткий номер з мобільного).

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024