На День Незалежності в урочищі Вовчак виступила Тіна Кароль

25 Серпня 2022, 15:21
На День Незалежності в урочищі Вовчак виступила Тіна Кароль 2363
На День Незалежності в урочищі Вовчак виступила Тіна Кароль

У місці зародження Української повстанської армії – на території «Історико-культурного комплексу» Вовчак-Волинська січ» відбулись районні урочистості з нагоди 31-ої річниці Незалежності України. 

Про це інформує Ковельська РДА у фейсбук.

Урочистою ходою, під звуки повстанських пісень учасники рушили до місця земного спочинку Героїв УПА. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять усіх, хто в різні періоди історії України віддав своє життя за свободу рідної землі. Віддали шану, згадавши поіменно усіх земляків-воїнів, які загинули з 2014 року по нинішній час, захищаючи суверенітет та територіальну цілісність нашої держави від російських загарбників. До підніжжя пам’ятного знаку борцям за незалежність поклали квіти. Священники ПЦУ відслужили панахиду за загиблими борцями, гідними синами й доньками нашого народу.

Усі присутні дружно заспівали «Червону калину» – пісню-гімн нашої нескореності.

Учасники заходу пройшли ходою до сцени «Історико-культурного комплексу» Вовчак-Волинська січ», де разом з Народною артисткою України Тіною Кароль виконали Державний Гімн України. Тіна Кароль приїхала на Ковельщину, аби в День Незалежності підтримати військових, волонтерів і жителів краю на шляху до перемоги.

Керівники обласної та районної влади нагородили почесними відзнаками представників ЗСУ, трудових колективів, волонтерів, громадськості, духовенства за вагомий внесок в утвердження і захист Української держави від російського агресора та з нагоди Дня Незалежності України.

Усі учасники заходу долучилися до збору коштів на безпілотники для ЗСУ в рамках глобальної ініціативи Президента України UNITED24.

На території Історико-культурного комплексу на гостей чекала виставка творчих робіт митців Турійської громади.

На кінець свої патріотичні пісенні вітання глядачам дарували Тіна Кароль та аматорські колективи Ковельщини.

 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024