На Турійщині в останню дорогу провели Героїв Олександра Лапчука і Ярослава Кашубу

20 Травня 2022, 16:36
На Турійщині в останню дорогу провели Героїв Олександра Лапчука і Ярослава Кашубу 2236
На Турійщині в останню дорогу провели Героїв Олександра Лапчука і Ярослава Кашубу

На Турійщині попрощалися із загиблими на війні з росією захисниками України Ярославом Кашубою та Олександром Лапчуком з села Соловичі.

Про це інформують на сторінці «Турійська територіальна громада: сьогодення» у фейсбук.

У перший день широкомасштабної війни, 24 лютого, у мобілізаційному пункті в Турійську була сила-силенна чоловіків. Серед них – Ярослав Кашуба та Олександр Лапчук. Обом під шістдесят, тож могли б і не мобілізуватися. Але совість, внутрішні переконання і любов до своєї країни покликали взяти до рук зброю і стати на захист того, що дороге серцю. Так Ярослав Кашуба вчинив і у 2014-му – колишній правоохоронець залишив посаду сільського голови і вступив добровольцем у волинську роту патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь». Одним із найскладніших в той період став вихід з оточення під Вуглегірськом. Від своїх побратимів Ярослав Іванович тоді отримав позивний «Дєд», бо був найстаршим і найдосвідченішим.

Олександр Лапчук у мирному житті працював у лісомисливському господарстві, а Ярослав Кашуба – старостою. Війна змусила одягнути військовий стрій. Пліч-о-пліч односельчани і сусіди вісімдесят днів мужньо боронили рідну землю, разом із побратимами 14-ї окремої механізованої бригади імені Князя Романа Великого воювали на передових позиціях. Ярослав Кашуба – головний сержант механізованого взводу, а Олександр Лапчук був стрільцем та помічником гранатометника. Загинули наші земляки під час виконання бойового завдання на Запоріжжі, місці козацтва та духу незламності й свободи українського народу.

У глибокій скорботі Турійщина зустріла своїх Героїв. В останню земну дорогу у селі Соловичі Героїв проводили з почестями і шаною під звуки військового оркестру. Чин поховання у місцевому храмі здійснило духовенство Турійського благочиння. На плечах у військових востаннє вулицями рідного села тіла Ярослава та Олександра несли до місця їхнього земного спочинку.

 У скорботну мить прощання для воїнів пролунав Державний Гімн України та військовий салют.

 

 

Коментарі
20 Травня 2022, 19:50
Вічна Пам'ять ГЕРОЯМ! Чому духовенство московське?? Ярослав звертався з фронту про перехід до ПЦУ!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром