У Турійську за коробку канабісу судили батька двох дітей

01 Грудня 2021, 13:50
Канабіс / Фото ілюстративне 652
Канабіс / Фото ілюстративне

У Турійську судили чоловіка, який зберігав вдома наркотики.

Про це йдеться в ухвалі Турійського районного суду, яку опублікували 26 листопада.

В документі зазначається, що чоловік – уродженець міста Ковель, працює в одному із магазинів міста, неодружений, має на утриманні дві неповнолітні дитини, раніше несудимий.

В період з 20 до 30 жовтня 2020 року, маючи умисел на незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту, чоловік зірвав на відкритій території, поблизу болота, що за селом Задиби Турійського району, верхівкові частини та листя рослини коноплі та помістив їх до картонної коробки, чим незаконно придбав, переніс до місця свого проживання, а саме до горища підсобного приміщення, де вони самостійно висохли, внаслідок чого утворився особливо небезпечний наркотичний засіб канабіс, загальною масою 392, 6387 грама, який він продовжував зберігати для власного вживання без мети збуту, до моменту вилучення працівниками поліції під час огляду місця події 27 січня 2021 року.

Органи досудового розслідування кваліфікували такі дії за частиною першою статті 309 КК України, як незаконне придбання, зберігання наркотичних засобів без мети збуту.

У судовому засіданні обвинувачений чоловік подав письмове клопотання, у якому просив звільнити його від кримінальної відповідальності на підставі частини четвертої статті 309 КК України у зв`язку з тим, що він добровільно звернувся до лікувального закладу і перебував на лікуванні у комунальному підприємстві «Волинський медичний центр терапії залежностей» Волинської обласної ради.

Зрештою, суд постановив звільнити чоловіка від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення (проступку) на підставі частини четвертої статті 309 КК України, передбаченого частиною першою статті 309 КК України. Також стягнути з чоловіка на користь держави витрати за проведення судової експертизи матеріалів, речовин та виробів за експертною спеціальністю 8.6 «Дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів» в сумі 1 307 гривень.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024