Турійським спортсменам з інвалідністю подарували дороговартісний інвентар

18 Жовтня 2021, 15:34
Турійським спортсменам з інвалідністю подарували дороговартісний інвентар 573
Турійським спортсменам з інвалідністю подарували дороговартісний інвентар

Агропідприємства Турійщини стали меценатами для спортсменів.

Про це інформує Турійська селищна рада.

Гра боча – один із паралімпійських видів спорту, який віднедавна популяризується на Турійщині. Ініціатором цього є переможець та призер багатьох спортивних змагань Василь Патращук. Його мрія – долучити якомога більше людей з інвалідністю до активного спортивного життя. Для тренувань підібрали спортивну залу у Турійському міському будинку культури, та донедавна проблемним залишалося питання з інвентарем. 

Допомогти зголосилися агроформування громади: СВК «Слава» (Юрій Мацьоха), СВК «Батьківщина» (Павло Корецький), ТОВ «Бобли-Агро» (Віктор Корнійчук), ФГ «Перлина Турії» (Володимир Яренчук), СВК «Дружба» (Петро Камельчук), ТОВ «Волинь-Агро» (Сергій Хом'як). Звдяки меценатам вдалося зібрати кошти на професійний набір сертифікованих м'ячів для гри боча, який дає можливість брати участь у міжнародних змаганнях. А як приємний бонус – гра корнхол.

У Турійському міському будинку культури відбулася зустріч представників Турійської селищної ради та меценатів з нашими спортсменами – Василем Патращуком, Володимиром Чижуком, Романом Репетою, які представляють Турійську громаду на різних рівнях спортивних змаганнях для людей з інвалідністю.

На продовження зустрічі Василь Патращук запропонував усім присутнім спробувати свої сили у, здавалося б на перший погляд, зовсім простих іграх – корнхол та боча. Та, як показала гра, потрібно було попрацювати над виробленням тактики, відпрацюванням сили кидка, координацією рухів. 

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39