Пенсіонерки з Турійська півтора року займаються скандинавською ходьбою

03 Травня 2021, 12:13
1911

Щодня жінки віком від 65 до 80 років тренуються на місцевому стадіоні в Турійську.

Моду на скандинавську ходьбу у селищі започаткувала Людмила Футала. Ходити з палицями, розказує жінка, розпочала шість років тому. Дізналася про цей вид спорту з телебачення,  повідомляє Суспільне.

Головне у цьому виді спорту, каже Людмила Футала, – підбір спеціальних палиць: «Треба знати свій зріст, помножити на коефіцієнт 0, 68 і це вийде довжина палиці, яка вам потрібна. Щоб утворився прямий кут».

1

 

У групі 18 пенсіонерок. Команда однодумців зібралася швидко. Кожна, крім скандинавської ходьби, має й інше хобі. Більшість співають, вишивають та малюють.Іноді заняття з ходьби проводять також у місцевому парку чи лісі. Пенсіонерки розповідають, вже звикли до зацікавлених поглядів.

79-річна Олександра Колбасюк на стадіоні долає не більше чотирьох кіл. Пенсіонерка два роки тому пошкодила хребет. Це, каже, спонукало після лікування до фізичної реабілітації.

«Мене через рік після операції почало гнути і я ходила зігнута. Я повільно ходжу, швидко не можу і відчуваю, що після скандинавської ходьби можу ходити трошки прямо», – розповідає одна з найстарших учасниць групи.


 

Лідії Шум – за 70. Каже – з початком занять скандинавською ходьбою її погляди на життя кардинально змінилися.

«Той, хто хоче скоріше піти з цього світу бере миску смачної їжі, зручно вмощується на дивані і сидить біля телевізора, а той, хто хоче у цьому віці бути активним, бере і займається будь-яким спортом», – розповідає турійчанка.

Медичка Ольга Вдовиченко розповіла Суспільному, що скандинавська ходьба з палицями допомагає оздоровити весь організм, адже під час руху залучені 80 % усіх м'язів. Зі слів лікарки, завдяки таким заняттям можна уникнути застою крові та артрозу.

Пенсіонерки кажуть, долучитися до занять можуть усі охочі, головне – бажання, мотивація та відсутність ліні.

Читайте також: Турійські силачі завоювали три «золота» і два «срібла» на чемпіонаті в Луцьку

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром