Оцінили потенціал творчих людей Турійщини та презентували книжку Сергія Яровенка

28 Березня 2021, 17:30
Сергій Яровенко, Оксана Марченко та її син 1420 Джерело: Фейсбук
Сергій Яровенко, Оксана Марченко та її син

   26 березня в Турійській районній філії Волинського обласного центру зайнятості зібрались талановиті майстри – умільці Турійщини. Вони дали  згоду на участь в проекті Волинського обласного центру зайнятості «Територія майстерності».

 На заході були присутні Турійський селищний голова Олексій Безсмертний, керівники філії, які в невимушеній обстановці за кавою та чаєм обговорили    важливі лдя творчих людей Турійщини теми. Про це йдеться у повідомленні на фейсбук-сторінці Турійської районної філії Волинського обласного центру зайнятості.

Кожен з присутніх майстрів продемонстрував свої вироби, які можуть бути основою творчої кар’єри. Були представлені різнопланові: картини з бісеру та ляльки-мотанки від Тетяни Копанчук, ковані вироби від Миколи Новосада, картини на склі Оксани Марченко, віночки, квіти від Марії Шустваль та Людмили Сітарук, картини, акварелі Любові Дячук.

  Також  під час заходу відбулась презентація спільного доробку виконувача обов'язків  директора Турійської районної філії Сергія Яровенка (текст, оформлення) та місцевої художниці Оксани Марченко (ілюстрації) історичної легенди-балади «Про козачку Варвару та її чари», яка стала своєрідним прикладом поєднання творчих зусиль талановитих людей.

Селищний голова Олексій Безмертний поділився найближчими планами в галузі культури, зокрема щодо нових приміщень для школи мистецтв, будинку дитячої творчості, розповів про можливі перспективи створення краєзнавчого музею, а також запропонував відкрити своєрідний виставковий зал для народних умільців у приміщенні Турійської селищної ради. Така ж пропозиція, тільки щодо розміщення в приміщенні філії, поступила і від заступника начальника відділу філії ВОЦЗ Валерія Михалюка.

На «ура» була прийнята пропозиція Людмили Сітарук з Дуліб про започаткування на базі Турійської районної філії Волинського обласного центру зайнятосі своєрідного клубу творчих людей, який би об’єднав би не тільки народних умільців, але й поетів, письменників, художників, дослідників, краєзнавців. Такий клуб міг би стати ідейним центром для виконання іншого проекту Волинського обласного центру зайнятості – проекту «Успішна громада».

Провідний фахівець з профорієнтації Олександр Музика за участі присутніх склав графік проведення майстер-класів «Території успіху», перший з яких   відбудеться 7 квітня під керівництвом Тетяни Копанчук. Надалі такі майстер – класи будуть проходити в Турійській філії щомісяця в другу та четверту середу як для безробітних, так і всіх, хто хоче отримати знання і навички в галузі народної творчості.

На завершення роботу «круглого столу» кожен з його учасників на пам’ять отримав нововидану книгу з поемою Сергія Яровенка.

«Впевнені, що всі починання, про які говорили того дня знайдуть продовження в реальних справах і сприятимуть розвитку територіальної громади», – йдеться у дописі.





 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром