«VIVAT, EMMA!»: стартував грандіозний міжмузейний проект «Місяць Емми Андієвської в Україні»

23 Березня 2021, 09:30
844

У рамках реалізації проєкту «Місяць Емми Андієвської в Україні», присвячений 90-річчю художниці, передбачають низку цікавих подій: лекції, літературні читання, засідання науковців за «круглим» столом, а також вистава «Джалапіта» за одноіменним твором мисткині.

Отже, першою подією, з якої розпочався проєкт «VIVAT, EMMA!», стало відкриття виставки «Космос Емми Андієвської» (проєкт «Дифузія») у місті Острог, в приміщенні «Арт-Кластер»  Острозької академії. Про це йдеться на сайті Музею сучасного українського мистецтва Корсаків.

А вже наступного дня, 19 березня, Художній музей Луцька, що в Луцькому замку, також радо приймав гостей та поціновувачів творчості «живої легенди» з експозицією під назвою «Космос Емми Андієвської».

Наступною цікавою подією, 28 березня о 16:00, стане літературний вечір у виставковій залі «Вандервілль», яка прикрашена яскравими і «живими» полотнами мисткині. (КРЦ «Адреналін Сіті», Карбишева, 1).

Значущою подією стане показ театральної вистави «Джалапіта» у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків 2 квітня. Початок о 18:00.

На «круглий» стіл 16 квітня о 15:00 на тему «Творчість Емми Андієвської в контексті європейського модернізму» запрошує Художній музей Луцька (відділ ВКМ), Кафедральна, 1а (Луцький замок).

Наступного дня творчий хаб про життя і діяльність мисткині відбудеться знову у виставковій залі «Вандервілль», м. Луцьк, вул. Карбишева, 1 (КРЦ «Адреналін Сіті»)

Крім того, впродовж місячника «VIVAT, EMMA!» триватимуть онлайн/офлайн конкурс-проєкти «Лист Еммі» та «Подарунок Еммі». А  також запуск ексклюзивної колекції сувенірної продукції до 90-річчя мисткині Емми Андієвської.

Загалом, мета проекту проєкту «VIVAT, EMMA!» – це:

  • поширення в колах наукової спільноти та широкого загалу інформації про мистецький доробок Емми Андієвської для активізації досліджень та філософського осмислення її творів;
  • вияв пошани та вдячності художниці за подвижницьку працю на ниві розбудови національного мистецтва України др. п. ХХ – початку ХХІ століття.

В цьому контексті тривалий час велику діяльність провадить Музей сучасного українського мистецтва Корсаків, зорганізувавши проект «Дифузія». До ініціативи вшанування української мисткині радо прилучився і Художній музей Луцька.





 

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39