Перед початком великого посту у Соловичах провели традиційне гуляння

13 Березня 2021, 22:30
2174

13 березня  в  селі Соловичі відбулися  традиційні масові гуляння Масляна-Колодій. Їх програма була насичена виступами народних колективів, проникливими українськими піснями і запальною музикою, коли всіх запрошували до танцю.


Ну а як же на такому святі обійтися без спортивних змагань та козацьких забав. Отож були бої мішками, катання верхи на конях, турніри з шахів  та багато іншого. Цікаві відеосюжети та світлини з Солович розмістив на своїй фейсбук-сторінці Василь Гут.


Особливо ж запам'ятається гостям соловичан  смачне частування: вареники з найрізноманітнішими начинками, пиріжки, пампушки, млинці.  Всього й не перелічити. Як завжди, коронною стравою в Соловичах була юшка від очільника місцевої громади Ярослава Кашуби. Подбали й про подарунки для переможців змагань, які вручали депутати Турійської територіальної громади Антоніна Гут та Андрій Полячук.



Побував того дня у Соловичах і Турійський селищний голова Олексій Безсмертний, він щиро привітав  мешканців солов'їного села та їхніх гостей зі традиційним українським святом,  яке відзначають перед початком великого посту й подякувавав за колоритне дійство всім його організаторам та учасникам.



 

                                                         

                                                                         Пісня Моє рідне село!                                                                                         Соловичі, Масляна - запальні танці !

 Чудова пісня Чому в моїх устах печаль

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024