Волинянам телефонують «податківці» і пропонують «порішати» проблеми за винагороду

26 Січня 2021, 10:00
1045

На Волині зафіксували непоодинокі випадки діяльності шахраїв, які телефонують до жителів області і хочуть їх обманути, представлючись працівниками податкової служби.

Головне управління ДПС у Волинській області просить платників податків, до яких телефонують нібито фахівці податкової служби, бути уважними та не реагувати на прохання шахраїв. Про це повідомляє інформаційне агентство ВолиньPost, посилаючись на сайті податківців.

Наразі такі випадки мають місце на території м. Ковель та Ковельського району, - інформує сектор з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Волинській області.

Типовим проханням, з яким до платників податків звертаються зловмисники, є пропозиція за винагороду вирішити певні питання в контролюючому органі.

Щоб ці фальшиві посадовці податкової не скористалися довірою платників податків, в Головному управлінні ДПС у Волинській області просять громадян та представників підприємництва бути обачними. А у разі дзвінка від невідомих осіб, котрі видаватимуть себе за фахівців податкової служби, негайно звертатися до Національної поліції України.

Завдяки запровадженню електронних сервісів в процес обслуговування та податкового супроводу платників податків подати звіти та виконати податкові зобов’язання кожен платник податків може дистанційно, без візиту до державної податкової інспекції та без особистого спілкування з податковим інспектором.

Водночас у податковій службі Волині нагадують, що про порушення антикорупційного законодавства посадовцями податкової служби варто інформувати сектор з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Волинській області на електронну адресу [email protected] , або за номером телефону у м. Луцьк (0332)777171.

Інформація у такому повідомленні повинна стосуватися конкретної особи та містить фактичні дані, які можуть бути перевірені, а також підкріплена доказами.

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024