18 січня відбулися  засідання постійних комісій Турійської селищної ради територіальної громади

19 Січня 2021, 11:00
1719
 

 Депутати розглянули та обговорили питання,які будуть винесені  на чергову сесію.   

Так,  члени постійної комісії з питань планування бюджету і фінансів, соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва прийняли рішення внести до порядку денного  сесі\ 17 питань  Про це повідомляють на фейсбук-сторінці  Турійська територіальна громада: сьогодення.

  Зокрема в повідомленні йдеться:

«Серед них частина стосувалася зміни назви установ та організацій у зв’язку із зникненням з карти Волині такої територіальної одиниці, як Турійський район. Так Турійська центральна районна бібліотека носитиме назву Турійська публічна бібліотека; районний будинок культури – Турійський міський будинок культури; КНП «Турійська центральна районна лікарня» Турійської районної ради перейменується у Турійська лікарня планового лікування; а КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Турійської районної ради – у КНП «Турійський центр ПМСД». Водночас буде затверджуватися новий статут цих організацій та установ. Говорили і про структуру галузі культури Турійської громади. Оскільки в Мокреці, Дольську та Озерянах приміщення бібліотек знаходяться в аварійному стані (що небезпечно і для відвідувачів, і для самих працівників), надійшла пропозиція закрити їх, а книжкові фонди передати у шкільні бібліотеки.

Під час розгляду питання «Про затвердження змін у структурі та чисельності працівників територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Віктор Мазурак повідомив, що штатних одиниць зменшиться із 106 до 102 у зв’язку із тим, що деякі сільські ради відійшли до інших громад. Обговорюючи це питання, депутати знову зауважили, що варто детально вивчити і бажано на місцях ефективність роботи соціальних робітників.

Особливу увагу члени комісії приділили питанням, що стосувалися надання пільг та встановлення плати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти, а також для учнів пільгових категорій, які мають харчуватися за рахунок коштів місцевого бюджету. Зважаючи на актуальність теми, Павло Корецький подав пропозицію в майбутньому в громаді створити продовольчий фонд за сприяння благодійників та аграріїв, що дасть можливість здешевити вартість харчування у садочках та школах, а також надавати допомогу продуктами лікарні.

Ще одним питанням порядку денного стало «Про цільову соціальну програму розвитку фізичної культури і спорту на 2021–2023 роки».

Крім того, розглядалися кадрові питання та низка тих, які необхідні для налагодження роботи Турійської територіальної громади в нових умовах і в новому форматі.

Прес-секретар Турійської селищної ради»

Детальніше читайте тут: https://www.facebook.com/groups/469173537416424/?ref=share

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39