У Турійську та Лукові  організували стаціонарні пункти обігріву

15 Січня 2021, 11:00
2150

 15-16 січня в Україні та Волинській області очікується погіршення погодних умов зі значним зниженням температури повітря вночі до 12 – 18° морозу.  Місцями температура понизиться до 21° морозу, вдень до 10 – 16° морозу.  Протягом 17-18 січня холодна погода утримається.

У зв’язку із погіршенням погодних умов та наближенням різких похолодань на території Волинської області організували  роботу стаціонарних пунктів обігріву  для допомоги населенню, передусім малозахищеним верствам, адреси пунктів обігріву повідомила пресслужба Волинської ОДА – пише інформаційне агентство «ВолиньPost».

Зокрема, з метою недопущення переохолодження людей наразі у населених пунктах області розгорнули 29 стаціонарних пунктів обігріву для надання допомоги населенню, які будуть функціонувати у цілодобовому режимі. Рішення про виділення приміщень для функціонування зазначених пунктів та організацію надання в них допомоги приймають місцеві органи влади. У таких стаціонарних пунктах можна зігрітися, перечекати хуртовину, випити гарячого чаю. Також спільно з місцевими закладами охорони здоров’я відпрацьовується порядок надання лікарської допомоги постраждалим у разі їх звернень до пунктів обігріву.

У Турійському районі, станом на 14 січня, стаціонарні пункти обігріву для надання допомоги населенню організували за такими адресами:

 Турійська центральна районна лікарня селище  Турійськ, вулиця  Лікарська, 22.

 Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) – селище Луків, вулиця Ковельська, 52.

Як зазначається у повідомленні,  робота з облаштування таких пунктів в окремих районах та містах  області ще триває. Оновлена інформація щодо кількості та адрес їх розташування найближчим часом буде оприлюднена на офіційному веб-сайті облдержадміністрації та на офіційній сторінці ОДА у соціальній мережі «Фейсбук».

Окрім того, управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області організовало  функціонування трьох мобільних пунктів обігріву, які у разі виникнення надзвичайної ситуації готові надати допомогу постраждалим.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024