Керівниця Волинського підприємства автоперевезень повідомила про безперспективність автостанції у Турійську

14 Січня 2021, 13:00
3771

 У  селищі Турійськ вже тривалий час не працює автостанція. 
Цю проблему місцеві мешканці  вже обговорювали у мережі були й офіційні повідомлення від місцевої влади про те, що власником згадуваного приміщення  є Приватне акціонерне товариство «ВОПАС» (знаходиться у місті Луцьк, вул Львівська, 148), яке орендує земельну ділянку площею 0,06 гектара  згідно із  договором  від 12 жовтня 2012 року, який діє до 12 жовтня 2022 року. Власник (з його слів) тимчасово, через нерентабельність, діяльність автостанції призупинив.

Днями волинські інформаційні агентства «Волинські Новини» та «ВолиньPost»  поширили інформацію  щодо перспектив волинських автостанцій. 
 Голова правління ПАТ «Волинське обласне підприємство автобусних перевезень» (далі – «ВОПАС»)  Інеса Корнейчук  пояснила, чому закривають  мало не кожну другу  місцеву автостанцію на Волині, що належать підприємству.
Дослівно:

 «Призупинена робота автостанції в зв’язку з карантинними обмеженнями і в зв’язку з обмеженими фінансовими можливостями підприємства, бо нам немає чим платити касирам і тому ми поки призупинили роботу. Нам перевізники гроші не дають за заїзд, тому дуже складно викрутитися з цієї складної ситуації» .

З її слів,  наразі невідомо, як далі працюватиме підприємство.

«У зимовий період зовсім мало людей їздить і нам не вигідно. Касири не заробляють на себе, ми вимушені доплачувати їм до мінімалки, яка зросла до 6 тисяч, а з усіма нарахуваннями то 7,5 тисяч».

Донедавна на Волині працювало 20 автостанцій, зараз працюють 10-11, а решта – зачинені. Серед інших згадується і Турійськ 
  Інеса Корнейчук каже, що «ВОПАС» не може утримувати малі автостанції через збитки:

«Іваничі, Турійськ, Берестечко, Цумань, Шацьк не працюють. А ті, що працюють, теж мають збитки. Зараз дуже складний час, ніхто нам не допомагає, ніхто не позбавляє від податків, зарплата, мінімалка росте, тепло, електроенергія, газ дорожчають. Ніхто нам не допомагає. Ми зверталися і в облдержадміністрацію, і в місцеві ради – нічого. Субвенції за безкоштовний проїзд немає, за пільговиків ніхто не повертає кошти ні нам, ні перевізникам». 

«Наша біда, що водії беруть пасажирів без квитків, а ми не можемо змусити всіх пасажирів іти в касу», – додає Інеса Корнейчук.

 Як раніше було відомо Район.Турійськ  із власних джерел - згадуване  приміщення автоастанції у селищі виставляли на продаж.

Детальніше можна прочитати тут: https://www.volynnews.com/ua/news/all/na-volyni-zakryly-polovynu-avtostantsiy-yaka-prychyna/

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024