Карантин - не привід відмовитись від алкотесту: присудили штраф водію, який напідпитку кермував автомобілем в Лукові

14 Грудня 2020, 11:00
Фото ілюстративне 884
Фото ілюстративне

  Порушник правил дорожнього руху має сплатити шість неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

  Про це йдеться у постанові Турійського районного суду від 9 грудня.

 14 жовтня нинішнього  року  близько дев’ятої  години вечора  по вулиці Незалежності в селищі   Луків  поліцейські помітили автомобіль , у якому проблисковими   маячками не освітлювався задній номерний знак,  й подали водію вимогу зупинитись.

 За кермом автомобіля марки «ВАЗ – 2119»  був  чоловік , який мав ознаки алкогольного сп`яніння, посвідчення водія і реєстраційних  документів він не надав.

 Поліцейські  запропонували  водієві пройти огляд на стан сп`яніння на місці за допомогою приладу Драгер, але той відмовився.  Пройти огляд у закладі охорони здоров`я  він також не погодився,  чим порушив вимоги пункту 2.5  Правил дорожнього руху України.

  В присутності двох свідків поліцейські  склали протокол щодо водія-порушника за частиною першою  статті 130 КУпАП.  Від його підпису та пояснень  затриманий водій знову ж таки відмовився.

Згадувану адміністративну справу  розглядав Турійський  районний суд.

  У судовому засіданні свою вину у вчиненні правопорушення обвинувачуваний  водій не визнав, запевняв, що алкогольних напоїв у той день  він не вживав, а від проходження огляду на стан сп`яніння на місці зупинки та в лікарні відмовився у зв`язку з тим, що у державі запроваджено карантин і він боїться захворіти.

  Однак аналіз матеріалів справи та досліджених у судовому засіданні доказів дали  судді всі підстави, щоб зробити  висновок про наявність в діях обвинувачуваного складу адміністративного правопорушення,  передбаченого частиною першою статті 130 КУпАП.

 Обставин,  які б пом`якшували чи обтяжували відповідальність  водія-порушника,  не  встановили. Тож   щодо  нього застосували адміністративне стягнення - штраф в розмірі шістсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить  9 тисяч 200  гривень. Також порушника  позбавили  права керувати транспортними засобами на один рік.  В дохід держави підсудний має сплатити судовий збір в розмірі   420 гривень 40  копійок.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024