З 21 листопада в Україні почнуть штрафувати за відсутність маски в громадських місцях і транспорті

21 Листопада 2020, 17:00
749

З 21 листопада в Україні почнуть штрафувати за відсутність маски в громадських місцях і транспорті

Такий закон ухвалила Верховна рада, а 19 листопада його підписав президент.  20 листопада документ опублікували у виданні “Голос України”. Він набуває чинності з дня, наступного за днем ​​опублікування. Про це повідомляє Центр громадського здоров"я Волинської області.

Штрафувати будуть за перебування в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без одягнених засобів індивідуального захисту, в тому числі респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот.

Розмір штрафу становитиме від 170-255 гривень. Штрафи можуть виписувати уповноважені представники місцевої влади, поліцейські, а також співробітники Державної санітарно-епідеміологічної служби.

Що відомо

  • Верховна рада 6 листопада підтримала законопроєкт, який передбачає адміністративну відповідальність за неносіння маски у громадських місцях. За це передбачається штраф у розмірі від 170 до 255 гривень.
  • Штрафувати порушників будуть лише за перебування без маски у транспорті та громадських будівлях. Зокрема у торговельних центрах, магазинах, бібліотеках, музеях, лікарнях, університетах, спортзалах, церквах, а також у державних установах.
  • Як пояснила заступниця голови депутатської фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук, штраф можна буде отримати не лише за перебування без маски у громадському транспорті, але і за неправильне носіння.
  • Поліція та органи державної санітарної служби накладатимуть штрафи за відсутність маски у громадських місцях відразу на місці, без рішення суду. У разі, якщо людина дослухається до зауваження та одразу ж на нього відреагує, правоохоронці можуть обмежитися усним попередженням.
  • Міністр юстиції Денис Малюська пояснив, що за відсутність маски не штрафуватимуть неповнолітніх, а також тих людей, які перебувають на вулиці.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024