Андрій Кокотюха відсвяткував 50-річний ювілей

18 Листопада 2020, 14:00
2485

Андрій мріяв стати бібліотекарем,  але доля розпорядилася по-іншому, тепер він – відомий і успішний український письменник.

За його книгами знімають фільми, серіали. Познайомитися з цікавими фактами  життя Андрія Кокотюхи з нагоди його ювілейного дня народження, а народився Андрій 17 листопада в місті Ніжин, запросили на фейсбук-сторінці бібліотеки селища Луків.

«Сам письменник є або автором, або співавтором сценаріїв.  Андрій Кокотюха, сідаючи за текст, завжди уявляє кіно в голові. Через те його книги – кіноромани.  Він – прихильник кіно і регулярно відвідує кінотеатри. Полюбляє дивився стрічки 1940-1950-х років,– йдеться у дописі, – не сприймає занудного, претензійного і феміністичного. Загалом любить жорстке чоловіче кіно, незалежно від жанру. Таким може бути навіть мелодрама. Хоча мелодрама, фантастика і комедія – не його,  особливо комедії».

Андрій Кокотюха згадує, що у його дитинстві родина мала дуже маленьку бібліотеку. Близько тридцяти книжок. Бо те, що він любив читати, в книгарнях не продавали. Тому все брав у бібліотеках. І навіть хотів стати бібліотекарем, аби мати доступ до книгосховищ.

Усі художні твори Андрія Кокотюхи пишуться для подальшої екранізації. Якщо твір не придатний для екранізації, його краще не писати.

Перший художній твір написав у 7 років. До 12 років читав і писав лише казки.

Перш ніж присвятити себе літературній роботі, Кокотюха працював збиральником меблів, різноробочим та муляром на будівництві.

Не любить українських політиків, футболу, борщу, вареників, макаронів, хімії як шкільного предмету, їздити громадським транспортом, стояти в чергах.

Детектив “Таємне джерело” Андрія Кокотюхи був написаний за 28 днів.

“Будучи безробітним, я усюди працюю, мене не годує література, годує кіно, телебачення, журналістика. За 4 години можу написати 20 тисяч знаків, це 32 сторінки в книзі”.

 Кокотюха є автором сценарію на екранізацію романа Василя Шкляра «Чорний ворон».

«У нашій бібліотеці є також твори автора-ювіляра» – написали луківчани.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром