На Волині зняли новий епізод фільму «Шлях поколінь»

16 Листопада 2020, 18:41
1139 Джерело: https://www.facebook.com/groups/greatvolyn

Кадри для кіно «Шлях поколінь» знімали у селі Вербичне Турійського району Волинської області в неділю 15 листопада. 

Краєзнавцю Андрію Михайлову пощастило побувати на знімальному майданчику цієї потужної стрічки. Саме він розповів виданню Район.Історія, що підготовка до зйомок тривала з п'ятниці по суботу.

Нагадаємо, зйомки стрічки про боротьбу українського народу від Другої світової війни до вторгнення Росії в 2014 році уже відбувалися у вересні в урочищі Вовчак на Турійщині. 

«Мене запросив туди один із учасників зйомок. Це представник клубу реконструкторів «Азимут». Не часто в нас на Волині знімають стрічки, та ще й зі стріляниною і справжніми вибухами. Чекаю на вихід фільму.», – поділився пан Андрій.

Він також додав, що згодом зйомки пройдуть у селі Рокині Луцького району.

Довідково:

Повнометражний документально-художній фільм «Шлях поколінь» знімає режисер Володимир Сидько. В основу сюжету лягла біографія волинянки-зв’язкової УПА Ганни Абрамчук із позивним «Зелена». Сюжетні лінії борців за незалежність тісно переплітаються із сучасною війною українського народу проти російського агресора.

Читайте також: Колишній зв’язковій УПА Ганні Зеленій виповнилося 93 роки

Цей фільм є унікальним, адже його створюють за реальними подіями. Записані інтерв’ю з упівцями Ганною Абрамчук та Степаном Петрашем використовують у сценарії. Група реконструкторів із Ківерців допомагає у відтворенні історичних подій.

Перші сцени фільму вже відзняли у знаковому місці на Волині в урочищі Вовчак. Саме там була одна із перших  повстанських баз УПА.

Читайте також: Містика «Лісової пісні» і сліди УПА: що приховує Нечимне



Читайте також: YouTube-канал про Велику Волинь Андрія Михайлова




Фото Андрія МИХАЙЛОВА

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024