В Україні почав діяти карантин  «вихідного дня»: перелік обмежень та які міста відмовилися виконувати рішення уряду

14 Листопада 2020, 17:00
1112

Кабінет Міністрів запровадив в Україні режим вихідного дня для того, щоб зменшити стрімке поширення COVID-19,  обмеження почали діяти вже з 14 листопада. 

 Які обмеження почали діяти в Україні на вихідних

Карантин вихідного дня діятиме в Україні протягом 3 тижнів щосуботи та щонеділі до 30 листопада. Про те, що це означає та які обмеження діятимуть, пише 24 канал.

Рішення про запровадження в Україні карантину вихідного дня ухвалили під час засідання Кабміну 11 листопада. Влада сподівається, що це допоможе розірвати ланцюжок передачі коронавірусу. Адже найактивніше люди контактують саме у вихідні.

Уряд заборонив діяльність:закладів харчування, торговельних центрів, культурних закладів, спортзалів та фітнес-центрів, закладів розміщення, зокрема й готелів (окрім тих, що виконують соціальні функції).

Водночас працювати у звичному режимі будуть аптеки, окремі супермаркети, АЗС, фінзаклади для населення. Також Кабмін призначив час з 10:00 до 12:00 годинами для обслуговування пенсіонерів.

Які міста відмовилися від карантину вихідного дня

Попри рішення уряду, низка міст відмовилися виконувати рішення уряду. Серед них – Львів, Одеса, Дніпро та ще 8 інших.

Міські голови цих міст в один голос стверджують, що карантин вихідного дня не буде достатньо ефективним у боротьбі з коронавірусом, натомість люди втратять роботу. 

Так, мер Львова Андрій Садовий заявив, що міська рада оскаржуватиме рішення Кабміну про карантин вихідного дня у суді. За його словами, у суботу і неділю заклади сфери обслуговування отримують близько 40% свого тижневого доходу. Такі обмеження знищать бізнес, адже гроші держава підприємцям не компенсує.

Водночас у Луцькій міськраді зауважили, що обмеження роботи закладів у вихідні, збільшить кількість відвідувачів у будні.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром