Як магнітні бурі вплинуть на здоров'я  турійчан: календар на листопад

31 Жовтня 2020, 10:00
1432

Хвилюючим для метеозалежних людей стане кінець місяця

 Фахівці лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН розповіли, що листопад для метеозалежних українців пройде відносно спокійно

. Вплив магнітної бурі в листопаді можна буде відчути лише в кінці місяця,  про це пише 112. ua

Магнітна буря - це роздратування геомагнітного поля Землі, яке триває від декількох годин до пари днів. Метеочутливі люди важко переживають такі сплески.

Невелике обурення магнітного поля очікується в неділю 1 листопада. Перша половина місяця пройде спокійно, без магнітної активності.

З 17 по 23 листопада очікується досить сильна магнітна буря, а її пік припадає на четвер, п'ятницю і суботу 19-21 листопада. У цей період можливе порушення роботи систем зв'язку і погане самопочуття.

Магнітна буря 17-23 листопада може викликати головні болі, слабкість, нудоту, запаморочення, болі в серці у літніх і метеочутливих людей.

Як подбати про своє здоров'я в період магнітних бур 

Найбільш сильно геомагнітні коливання відбиваються на здоров'ї метеочутливих людей, гіпертоніків, людей, у яких є проблеми з серцем і судинами, психоемоційно нестабільних людей.

При цьому навіть абсолютно здорові люди в дні метеоударів можуть відчувати пригніченість, апатію, напади головного болю, страждати від безсоння.

Також фахівці радять в небезпечні дні уникати стресів і надмірних фізичних навантажень. Непогано було б присвятити цей день відпочинку або, принаймні, не намагатися "перевиконати план".

У той же час варто опинитися від алкоголю, поменше пити каву. Здорове харчування, повноцінний сон і дотримання питного режиму - ці прості рекомендації допоможуть успішно пережити магнітні бурі.

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024