«Укрпошта»  отримала  6,5 мільярдів гривень чистого доходу за 9 місяців

30 Жовтня 2020, 11:00
1107

«Укрпошта»  отримала  6,5 мільярдів гривень  чистого доходу за 9 місяців

Попри пандемію та кризу Укрпошта продовжує збільшувати дохідність компанії. За результатами січня-вересня цього року національний поштовий оператор отримав 6,5 мільярда  гривень чистого доходу, що на 16 відсотків більше, ніж за аналогічний період минулого року. Чистий прибуток компанії за 9 місяців склав 60,9 мільйонів гривень. Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

«Попри пандемію та кризу Укрпошта продовжує розвиватися і використовувати це як нові можливості. Компанія не припиняє набирати нових працівників на роботу, активно реалізує свої непрофільні активи, спрямовуючи виручені кошти на модернізацію, виконує масштабну інвестиційну програму з оновлення логістичної мережі спільно з ЄБРР та ЄІБ. Очевидно, що така старанність і наполегливість позитивно відображається на фінансових результатах. За підсумками 9 місяців цього року Укрпошта збільшила свою дохідність на 16 відсотків, отримавши 6,5 млрд грн чистого прибутку. Молодці!» - зазначив очільник Міністерства.

За результатами звітного періоду, національний поштовий оператор наростив обсяги та доходи за всіма основними напрямками: поштові, фінансові та торговельні послуги. На 30 відсотків зросли доходи від посилок, на 35 відсотків  - від дрібних пакетів, на 22 відсотки збільшилися обсяги відправлень. Разом з тим, кількість поштових переказів зросла на 11 відсотків, доходи від приймання платежів - на 21відсоток, доходи від торгівлі за рахунок оновлення асортименту - на 14 відсотків.

«Укрпошта отримала 6,5 мільярдів  гривень  чистого доходу навіть з урахуванням додаткових витрат, зокрема на альтернативні шляхи доставки міжнародних посилок в умовах тимчасового закриття пасажирських авіарейсів, на засоби індивідуального захисту для 65-тисячного колективу та виплату надбавок за роботу в умовах карантину. Чи ми можемо краще? Безумовно, і ми повинні це зробити у 4-му кварталі. Ми також продовжимо знаходити баланс між необхідністю збільшення доходів, щоб покривати збільшення витрат, та розумінням непростої ситуації, в яку потрапили мільйони наших клієнтів. Під час карантину ми зробили акцент на соціально важливих послугах: доставці пенсій, ліків, товарів, прийманні платежів. І вже бачимо значну динаміку росту як по торгівлі, так і по фінансових послугах. Далі – оновлення логістичної мережі Укрпошти, запуск пересувних відділень у всіх областях і поштового банку», − наголосив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

За 9 місяців Укрпошта також сплатила 2,3 мільярда  гривень податків, зборів, внесків та обов'язкових платежів до бюджетів та державних цільових фондів, що на 25 відсотків більше, ніж за аналогічний період минулого року.

 За результатами 2019-го Укрпошта виплатила рекордну суму дивідендів до державного бюджету за всю історію компанії – 202,7 мільйона  гривень. Це в 4 рази більше відрахувань, ніж було сплачено підприємством протягом останніх 10 років.

 

 

 

 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром