5 продуктів багатих на цинк, які допоможуть зміцнити вам імунітет

27 Жовтня 2020, 12:04
1145

З початку пандемії коронавірусу навколо цинку було багато галасу. Дослідження показують, що цей мінерал відіграє важливу роль у зміцненні нашого імунітету. Річ у тім, що він має велике значення для травлення, функціонування нервів та підтримки метаболізму. Це робить цинк вкрай важливим мінералом, який необхідно вживати кожного дня, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Денна добова норма цинку для дорослих становить 8-13 мг. Точне її значення залежить від статі, стану здоров’я, вагітності, годування груддю та інших індивідуальних показників. З настанням сезону застуд введення в раціон достатньої кількості цинку стає ще важливішим, адже він підтримує імунну функцію та допомагає боротись з вірусними інфекціями.

Ось кілька продуктів, які можуть забезпечити вас цинком цієї зими та осені:

Арахіс. Арахіс – це доволі доступне та смачне джерело цинку. Його легко включити в раціон, адже цей горіх входить до рецептів багатьох салатів і десертів, а також може споживатись в якості окремої закуски.

Хумус. Хумус містить досить велику кількість цинку, який допомагає зміцнити імунітет. Цю страву можна використовувати в якості намазки для бутербродів чи подавати зі снеками. Хумус також багатий на антиоксиданти, клітковину та інші поживні речовини.

Яйця. Яйця містять помірну кількість цинку, але в якості доповнення до інших багатих на цинк продуктів підходять просто ідеально. Одне велике яйце містить 5% від добової норми цинку. Також у ньому міститься 77 калорій, 6 грамів білка, 5 грамів корисних жирів та ряд корисних мінералів та вітамінів, включаючи селен та вітаміни групи В.

Бобові культури. Бобові культури, такі як сочевиця, нут і квасоля, містять значну кількість цинку. 100 грамів вареної сочевиці містять 12% рекомендованої добової норми цинку. Але у бобових також є фітати, які пригнічують засвоєння цинку та інших мінералів. Ось чому цинк з бобових засвоюється не так добре, як цинк з інших джерел. Бобові також є багатим джерелом клітковини та білка.

Устриці. Устриці – це суперпотужне джерело цинку. 85 г устриць містять 600% денної норми цього мінералу. Також вони містять багато жирних кислот омега-3.

Курятина. Поруч із багатьма іншими поживними речовинами, порція курки забезпечить вас також пристойною кількістю цинку. Тому намагайтесь щоденно вживати курячий суп, запечену або відварену курку, аби отримати денну норму цього мікроелемента.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39