Ювілей волинського письменника Володимира Лиса

26 Жовтня 2020, 12:00
2712

26 жовтня виповнюється 70 років відомому волинянину Володимиру Лису.
Володимир Лис – український журналіст, письменник, драматург, член Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників, кількаразовий лауреат Всеукраїнського конкурсу “Коронація слова”, конкурсу радіоп’єс, обласних конкурсів і проєктів,  а ще відомий на Волині та за її межами народний синоптик. Про це написали на фейсбук-сторінці Луківської бібліотеки.

Народився у 1950 році на хуторі поблизу села Згорани, що в Любомльському районі.
На літературній ниві він дебютував саме як автор драматургічних творів: п‘ять його п‘єс свого часу були поставлені на сценах знаних театрів України, а також звучали в радіоефірі. Сьогодні автор не полишає цієї справи. Найновіша спроба Лиса – вистава за мотивами роману “Століття Якова”, що її нещодавно презентували глядачам у Волинському обласному музично-драматичному театрі імені Тараса Григоровича Шевченка.
Перу Володимира Савовича належать романи “Айстри на зрубі”, “І прибуде суддя”, “Камінь посеред саду”, “Маска”, “Острів Сильвестра”, “Продавець долі”, “Романа”, “Графиня”, “Століття Якова”, “Діва Млинища”, “Соло для Соломі”, синоптична розвідка під назвою “Таємна кухня погоди” та інші. До речі, остання книга вже стала справжнім практичним довідником для великої кількості його послідовників. Як жартує сам Лис, деякі романи написав “из чисто хулиганских побуждений”.



"В нашій бібліотеці є  книги  Володимира Лиса, але оформити виставки не вдається, вони настільки популярні, що на полиці не стоять, а постійно в рухові.. Вітаємо ювіляра,бажаємо здоров'я, натхнення, добра, довгих років життя!" - Йдеться у дописі


 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром