Дорожньо-транспортні пригоди з вини пішоходів: що мають знати турійчани про штрафи та відповідальність

23 Жовтня 2020, 11:00
Фото ілюстративне 828
Фото ілюстративне

За дев’ять місяців нинішнього року на Волині трапилося 2222 дорожньо-транспортні пригоди, з них 555 випадків  —  із травмованими.

Через наїзди на пішоходів трапилося 146 автопригод, з них 135 - із травмованими, загинуло 22 людини,травмувалася - 121. Про це повідомили на фейсбук-сторінці патрульної поліції Волині.

 «Навеленими даними ми хочемо нагадати, що пішоходи також є учасниками дорожнього руху і мають неухильно дотримуватися його правил, -йдеться у дописі, - за порушення правил  щодо  пішоходів передбачена адміністративна відповідальність відповідальність».

 Зокрема,  передбачене  стягнення у вигляді письмового попередження або штрафу розміром 51 гривня.

Якщо пішохід вчинив правопорушення у стані сп'яніння, то передбачений штраф у розмірі 136 гривень   а якщо спричинив створення аварійної ситуації  — 170 гривень або громадські роботи  від двадцяти до сорока годин  

Від  початку нинішнього  року волинські патрульні притягнули до адміністративної відповідальності понад дві  тисячі пішоходів-порушників.

 Поліцейські навели приклади  порушень, що найчастіше  вчиняють пішоходи. Серед них такі: несподівано  виходять, вибігають на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід;  переходять проїзну частину поза пішохідним переходом, якщо є розділювальна смуга або дорога має чотири і більше смуг для руху в обох напрямках, а також у місцях, де встановлено огородження; переходять дорогу на заборонний сигнал світлофора.

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024