Судитимуть посадовців лісового господарства 

21 Жовтня 2020, 08:30
940


Працівників Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства судитимуть за службову недбалість.   Державі завдали  збитків на суму понад 17 мільйонів гривень

Волинська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у розслідуваному слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, кримінальному провадженні про вчинення заступником начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства та ще трьома посадовцями лісової галузі Волині службової недбалості, якою державі завдано збитків на суму понад 17,6 млн гривень (ч.2 ст. 367 КК України).  Про це повідомили на сайті Волинської обласної прокуратури. 

 Слідство вважає, що чиновники, порушуючи вимоги Закону України «Про природно-заповідний фонд», через неналежне виконання службових обов’язків виписали та видали лісорубні квитки на проведення суцільних рубок головного користування на території загальногозоологічних заказників місцевого значення «Осівський» та «Озерянський» Державного підприємства «Турійське лісове господарство». Це  спричинило  незаконну вирубку дерев різних порід.

 Невдовзі  четверо обвинувачених - директор держпідприємства «Турійське лісове господарство», заступник начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, а також двоє колишніх головних спеціалістів лісового відділу згадуваного  управління. постануть перед судом, який обере їм міру покарання.
 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024