Оголошення про попередній конкурсний відбір інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР у Волинській області у 2021 році

21 Жовтня 2020, 11:00
983

Відповідно до положень ст.241 Бюджетного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 № 196 «Деякі питання державного фонду регіонального розвитку» (із змінами) та наказу Мінрегіону України від 24.04.2015 №80 «Питання підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку та проєктів-переможців «Всеукраїнського громадського бюджету», що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку» (із змінами) оголошується конкурсний відбір інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2021 році за технічними завданнями:

  1. Підвищення конкурентоспроможності регіональної економіки.
  2. Розвиток людського капіталу та підвищення якості життя населення.
  3. Розвиток інноваційної економіки на основі смарт-спеціалізації.
  4. Розвиток транскордонного співробітництва.
  5. Раціональне використання природних ресурсів та екологічна безпека.
  6. Розвиток спортивної інфраструктури.
  7. Енергозбереження державних і комунальних навчальних та медичних закладів.

У відборі беруть участь подані в установленому законодавством порядку місцевими і центральними органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування (далі - заявники) інвестиційні програми і проєкти.

Умовами спрямування коштів державного фонду регіонального розвитку є фінансування інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку (у тому числі проєктів співробітництва та добровільного об’єднання територіальних громад), що мають на меті розвиток регіонів, створення інфраструктури індустріальних та інноваційних парків, спортивної інфраструктури і відповідають пріоритетам, визначеним у Державній стратегії регіонального розвитку та відповідних регіональних стратегіях розвитку.

Основними умовами відбору регіональною комісією інвестиційних програм і проєктів є їх відповідність вищезазначеному пункту, а також таким критеріям:

1) для проєктів будівництва (нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт) - наявність затвердженої в установленому законодавством порядку проєктної документації;

2) співфінансування з місцевих бюджетів на рівні 10 відсотків;

3) спроможність суб’єктів, на фінансування об’єктів яких залучаються кошти державного фонду регіонального розвитку, забезпечувати подальше власне фінансування або їх утримання за рахунок коштів місцевих бюджетів;

4) загальна кошторисна вартість проєктів будівництва (нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт) понад 5000 тис. гривень, а для інших проєктів - понад 1000 тис. гривень.

Для участі у відборі заявники у визначений в оголошенні строк подають регіональній комісії інвестиційні проєкти за формою, встановленою Мінрегіоном (наказ Мінрегіону України від 24.04.2015 №80, із змінами), а також документи за переліком, встановленим зазначеним Міністерством, які підписуються заявником.

Інформація про інвестиційні програми і проєкти регіонального розвитку, що подана заявником регіональній комісії, оприлюднюється ним на відповідній сторінці офіційного веб-сайту Мінрегіону https://new.dfrr.minregion.gov.ua/  до початку проведення оцінки та відбору.

Документи подаються до 16 листопада 2020 року включно.

Документи надавати за адресою: м.Луцьк, Київський майдан,9 (4 поверх, каб. 406), департамент зовнішніх зносин, залучення інвестицій та з питань туризму і курортів облдержадміністрації.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024
20:39