Тридцять сьома сесія Турійської районної ради сьомого скликання увійде в історію

20 Жовтня 2020, 09:00
Депутати Турійської районної ради сьомого скликання 4007
Депутати Турійської районної ради сьомого скликання

 

16 жовтня депутати Турійської районної ради провели свою останню сесію. 

За загальним рахунком вона була тридцять сьомою, сьомого скликання. Так під подвійним знаком щасливого числа сім завершує свою діяльність представницька влада Турійського району.

На виборах 25 жовтня турійчани вже будуть обирати депутатів Ковельської районної ради.

 А на останнє сесійне засідання із тридцяти чотирьох обранців громад сіл і селищ Турійського району з’явились двадцять. Вони розглянули низку питань порядку денного. Голосували злагоджено, бо перед тим працювали на засіданнях постійних комісій.

Перше питання стосувалося внесення змін до рішення районної ради «Про районний бюджет на 2020 рік». Інформував начальник відділу фінансів райдержадміністрації  Орест Василишин, депутати активно обговорювали розподіл коштів.

  

 Ще одне важливе питання сесії стосувалось  передачі майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ Турійського району у спільну власність об’єднаних територіальної громад, зокрема Турійської,  Луківської,  Оваднівської та Ковельської. Саме до цих громад  увійдуть населені пункти Турійського району і їм передали приміщення закладів освіти, культури, а також медичних закладів і комунальних підприємств.

Депутати підтримали рішення одноголосно, адже усі зацікавлені в тому, щоб об'єкти смоціальної інфраструктури  сіл і селищ,  були у  підпорядкуванні відповідних  громад. Окрім майна, територіальним громадам передали кредиторську заборгованості за позиками, наданими на індивідуальне житлове будівництво на селі.

Кілька рішень останньої сесії Турійської районної ради стосувались комунального неприбуткового підприємства „Центр первинної медико-санітарної допомоги "  Турійської районної ради.  Депутати внесли  зміни до програми його фінансової підтримки на 2018-2020 роки, дали згоду на списання окремого майна та погодили положення й тарифи на платні послуги.


 Згоду на списання майна надали й комунальному підприємству „Турійська районна друкарня”.У роботі сесії взяв участь депутат обласної ради Володимир Яренчук.  Він подякував  усім за тісну співпрацю впродовж п’яти років. З словами вдячності за активну  життєву позицію й депутатську діяльність до  присутніх в  залі також звернулись голова райдержадміністрації Ольга Черен, яка два скликання очолювала раду, та нинішній її очільник Сергій Власюк.


 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024