Стало відомо, на які частини тіла впливає високий цукор в крові

20 Жовтня 2020, 11:00
915

Велика кількість цукру в крові може вказувати на наявність діабету 2 типу. Лікарі розповіли про те, як обчислити небезпечне захворювання за допомогою неочевидного симптому.

За їх словами, одна з ознак того, що рівень цукру в крові небезпечно високий, може ховатися на голові, пише Express. Так, цукровий діабет здатний “завдати удару” по волоссю, яке починає випадати більше, ніж зазвичай.

Волосся зазвичай проходить через три фази, пояснюють фахівці. Перша називається фазою активного росту і триває близько двох років. Під час неї волосся росте зі швидкістю один – два сантиметри на місяць.

Наступна фаза відома як фаза спокою, що триває близько 100 днів. Як тільки починається наступний етап-частина волосся випадає. При цьому у людини з діабетом 2 типу, ці фази волосся можуть бути перервані, що уповільнює ріст волосся.

“Надлишок цукру може пошкодити органи по всьому тілу, включаючи очі, нерви і нирки. І кровоносні судини, які не зможуть доставляти достатньо кисню для живлення волосяних фолікулів”, – пояснюють лікарі.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром