18 жовтня – яке сьогодні свято та іменини

18 Жовтня 2020, 07:00
1273

Доброго ранку сьогодні неділя 18 жовтня – 291-й день року за григоріанським календарем. До кінця року залишилося всього 74 дня. 

Іменини святкують:  Олександра, Гавриїл, Григорій, Даміан, Діонісій, Євдоким, Єремія, Косма, Мамелхва, Матвій, Харитина, Харитина.

18 жовтня – День, який оголошений Європейським днем боротьби з торгівлею людьми, був започаткований 18 жовтня 2007 року. Такий день необхідний для консолідації діяльності та підвищення рівня обізнаності з найдавнішим негативним феноменом – торгівлею людьми, особливо жінками і дітьми. Не байдужість громадськості до цього явища і візуалізація проблеми на глобальному рівні – запорука успішної боротьби з цією проблемою.

17 листопада 2005 року була підписана Конвенція Ради Європи “Про боротьбу з торгівлею людьми”. Пару років опісля Європейський Парламент одностайно прийняв звіт “Стратегії запобігання торгівлі жінками і дітьми, які є вразливими до сексуальної експлуатації”. Прийняття цього звіту Членами Європейського Парламенту спонукає країни – члени ЄС вживати більше заходів для боротьби з торгівлею людьми і покращувати захист прав потерпілих осіб.

Країни, що ратифікували Конвенцію Ради Європи “Про боротьбу з торгівлею людьми” вдосконалюють систему надання допомоги потерпілим за коштами державних структур, процедури розгляду судових справ, координують діяльність силових відомств у сфері протидії торгівлі людьми з боку відповідних державних установ. 

Читайте також:Погода в Турійську на 18 жовтня

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024