Гриби після дощу: де і які шукати  

16 Жовтня 2020, 10:00
2394

 

  Кожен гриб має свої вподобання, а досвідчений грибник - свої секрети, зокрема найпотаємніші з них - грибні місця.

Любитель тихого полювання з Турійська Борис Борисович розповів, що по гриби ходить багато років і знає, де їх шукати.

   «Найменш вибагливі - сироїжки, їх можна  знайти фактично в усіх лісах, - поділився досвідом пан Борис, - що ж стосується білих грибів, то їх треба шукати  серед дубів, там їх буде найбільше. Деколи білі гриби можна знайти і в хвойних та змішаних лісах.  Варто звертати  увагу на лісові галявини і узлісся.   «Королі грибів» ростуть на вологому ґрунті з червня по жовтень.  Шукати їх  потрібно після дощів.  Підберезники ростуть, звичайно, у березових чи змішаних лісах. Підосичники можна знайти у листяних, найчастіше в осикових лісах, у березових перелісках, іноді біля сосон.  Їх треба шукати в невисокому осичняку, вони помітні,  бо мають яскраву червону шапочку».  

 В цьому році, зі  слів пана Бориса, було багато маслюків, зрізав він їх у сосновому молодняку серед заростей вересу під лісом. Каже, якщо ви знайшли одного маслюка,  шукайте далі  —  поруч має бути його ціла родина.

 


А от пані Валентині не треба було йти по гриби до лісу, плантація опеньок виросла у неї в квітнику, серед настурції.


 Господиня була приємно вражена таким несподіваним подарунком природи на свято Покрови.  На згадку про це залишилось фото.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39