В Україні запустили новий метод тестування на коронавірус

16 Жовтня 2020, 11:00
1555

Новий метод забору зразків абсолютно безпечний і комфортний для будь-якої людини, стверджують в компанії ІММД.

Київська філія німецького Інституту медичної молекулярної діагностики - компанія ІММД, впровадила новий метод ПЛР-тестування, який, за їхніми даними, не тільки істотно спрощує забір зразка, але і значною мірою скорочує поширюваність вірусу в країні.

Новий метод забору зразків абсолютно безпечний і комфортний для будь-якої людини, включаючи дітей, і не вимагає залучення медичного персоналу, йдеться на сайті COVID-19 SCREENING.

Як повідомила директор компанії ІММД Ірина Скороход, у разі виявлення симптомів, або через 3-5 днів після контакту з підтвердженим хворим, людина може онлайн замовити доставку розчину, яким потрібно прополоскати горло протягом 1 хвилини. У комплекті посилки буде включена пробірка, в яку потрібно сплюнути цей розчин, і анкета, яку необхідно заповнити. Ця посилка буде доставлена в лабораторію, де зразок буде протестований методом ПЛР. ІММД використовує високочутливі ПЛР-тести з магнітними частинками, які на відміну від багатьох доступних сьогодні ПЛР-тестів, здатні виявити наявність інфекції, якщо в зразку знаходиться дуже мала кількість РНК вірусу – 20 копій. Для порівняння, кажуть в компанії, інші тести в Україні можуть виявляти вірус, якщо в зразку є кілька сотень або навіть тисяч копій РНК.

В ІММД стверджують, що на сьогодні основним способом поширення вірусу є прямий контакт хворого зі здоровими людьми. Це відбувається в громадському транспорті, в магазинах, в офісі, школі і т д. Відзначається, що якщо людина відчуває, що у неї з'явилися симптоми, вона повинна приїхати в лікувальний заклад і здати мазок на аналіз.

"Далеко не всі мають власну машину, багатьом доводиться їхати на громадському транспорті. В цей час і відбувається масове поширення вірусу, оскільки маски, які використовуються в Україні в місцях масового скупчення людей, не забезпечують адекватного захисту оточуючих», - кажуть в компанії.

"Новий метод розриває глобальний ланцюг поширення вірусу. Хворий самостійно бере у себе зразок, перебуваючи на ізоляції у себе вдома. Доставка зразка в лабораторію абсолютно безпечна. Результат приходить через Інтернет. Тільки в разі розвитку важкої форми захворювання, що вимагає надання спеціалізованої медичної допомоги в стаціонарі, хворий може бути доставлений в лікарню, при дотриманні відповідних заходів безпеки», - відзначають в ІММД.

Методика, за даними сайту компанії, розроблена німецьким професором Михайлом Вагнером на базі Центру мікробіології університету Відня, і вона має всі необхідні валідації і підтвердження.

"Тисячі зразків вже протестовані із застосуванням цієї методики. У Відні вона затверджена на рівні міського управління охорони здоров'я, у співпраці з Федеральним міністерством освіти, науки і досліджень. Спеціальна програма розроблена для тестування школярів за даною методикою. В Україні лабораторія ІММД вже проводить таке тестування в Києві, в найближчі кілька тижнів ця технологія буде впроваджена на всій території України", - йдеться в повідомленні.

 

 

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39