14 жовтня - особливий день, який збирає патріотів  в урочищі Вовчак на Турійщині, де  зародилась УПА

15 Жовтня 2020, 19:00
2653

  З нагоди Свята Покрови, Дня Захисника Вітчизни,  Дня Українського козацтва та 78-ї річниці створення Української повстанської армії в славнозвісному  урочищі Вовчак  відбулися урочистості.


 

Захід не був таким масштабним, як в попередні роки, зважаючи  на  карантинні обмеження, але пройшов у  зворушливій атмосфері  духовного  піднесення.  Про це повідомили на сторінці  Урочище "Вовчак" у Фейсбук.

   Традиційно всі пройшли маршем до могил воїнів  Української повстанської армії та помолились за їхній упокій. Зучали  молитви на  тій землі, де колись було село, а нині споруджена капличка „Всіх  Святих Землі Української”, яка  є органічною частиною історико-культурного комплексу „Вовчак-Волинська Січ”.  

 


 Урочистість завершили хвилиною мовчання.  Прозвучав  національний славень „ Герої не вмирають!”

  Творчий супровід  заходів з повстанськими піснями й  українським мелодіями провів чоловічий  гурт "Кант" Турійського районного будинку культури,  яким керує Олексій Скубій.  

 Цей колектив щороку приїжджає на Покрову на Вовчак, щоб створити для людей, які пам’ятають подвиг повстанців, неповторне відчуття особливого   свята.


 Не обійшлося того дня й без смачного  повстанського кулішу, що особливо смакував на природі. Цю страву для всього товариства приготували у великому казані на багатті Оксана Мазурик та Валентин  Дубовський.


 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024