Місцеві вибори проходитимуть під міжнародним контролем

15 Жовтня 2020, 13:08
1128

 

Міжнародна місія ОБСЄ спостерігатиме за місцевими виборами на Волині. 13 жовтня 2020 року відбулася зустріч першого заступника голови обласної державної адміністрації Сергія Мовенка із представниками Місії зі спостереження за місцевими виборами в Україні - Хуаном Барранко Абрего та Марі Луїз Фон Халем.

Делегація довгострокових спостерігачів бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі прибула на Волинь, щоб обговорити ряд питань щодо майбутніх місцевих виборів із представниками обласної влади.

Нагадаємо, бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, на запрошення Міністерства закордонних справ України, 23 вересня 2020 року відкрило Місію зі спостереження за місцевими виборами, що відбудуться 25 жовтня 2020 року в Україні. У Волинській області міжнародне спостереження за виборами будуть здійснювати Хуан Барранко Абрего та Марі Луїз Фон Халем.

Під час зустрічі присутні розглянули перебіг підготовки до виборчого процесу, наміри виборців щодо участі у виборах, можливі проблеми у проведенні голосування та встановленні результатів виборів, зокрема зумовлені новим виборчим законодавством та пандемією COVID-19.

Варто зазначити, що вперше в Україні місцеві вибори відбудуться в умовах децентралізації, а це означає, що вони вирізняются особливою відповідальністю та високим рівнем уваги до виборчого процесу.

«Процес реформ ніколи не буває легким, особливо якщо це стосується формування нового адіністративного устрою держави. Тому хочу зауважити, що зміни, які відбуваються зараз - новий виток в історії України. І щоб ці зміни відбувалися якісно та справедливо, необхідно вдосконалювати процес виборів у державі, що на сьогодні і відбувається», - сказав під час зустрічі Сергій Мовенко.

До слова, спостерігачі стежать за основними аспектами виборів, такими як реєстрація виборців, проведення передвиборчої кампанії та її фінансування, роботою виборчої адміністрації та відповідних державних органів, законодавством, пов'язаним з виборами, та його імплементацією, медіасередовищем та вирішенням суперечок, пов'язаних з виборами.

Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024