У Соловичах вшанували пам’ять відомих футболістів і тренера

15 Жовтня 2020, 09:00
2080

 

  Починаючи з 2006-го року, на Турійщині постійно проводять футбольні турніри ветеранів

.Матчі проходять на вшанування пам’яті великого ентузіаста і організатора футболу, багаторічного тренера команди села Соловичі і збірної Турійщини Володимира Петровича Кося. Про це розповів Район.Турійськ журналіст Володимир Дубінчук.

Нинішній поєдинок між  турійськими сивочолими ветеранами і їхніми  у переважній більшості однолітками із Володимир-Волинського району, який відбувся  10 жовтня на стадіоні у Соловичах, був характерний тим, що організатори матчу в умовах епідемії коронавірусу вирішили присвятити його ще й пам’яті двох інших відомих футболістів, які передчасно пішли із життя, – Леонідові Зубчуку із Солович та Віктору Копилу, уродженцю селища Овадно (він свого часу виступав за команди вищої Всеукраїнської ліги, грав у складі збірної наших сусідів, а також захищав кольори футбольного колективу з Бобол).


 

Власне грі на чудовому газоні футбольного поля в Соловичах передував традиційний ритуал покладання вінків та квітів до місць останнього спочинку наших славних земляків, а гості виконали таку ж місію на кладовищі в Овадно, де захоронений Віктор Копил. Всіх трьох пом’янули добрим словом і вшанували хвилиною мовчання. А далі ветерани обох команд повели, як в молоді літа, безкомпромісну боротьбу за перемогу, забувши на час проведення матчу, що всі вони давні друзі, – на полі були суперники, які старалися будь-що завдати один одному неприємностей у вигляді забитих м’ячів. І це командам вдалося на славу. 


 

Рахунок поєдинку відкрили гості, які в першому таймі виглядали орга-нізованішими і зібранішими. Невдовзі під невдоволений гул вболівальників наші вже поступилися – 0:2.

Їх надії на позитивний результат втілив Богдан Бондарук, який чітким ударом реалізував пенальті., призначений головним суддею Олександром Лемещуком за порушення правил у штрафному майданчику. Господарі по цьому значно підсилили гру, зробили її більш видовищною. Та гостям часто вдавалися швидкі контратаки, під час яких на висоті був наш воротар Микола Олексюк. Але й він не зміг стати на перешкоді красивому по виконанню удару володимирського нападника – 1:3. Здавалося, що гості свою справу зробили і кубок переможця поїде в княже місто, тим більше, що до завершення зустрічі залишалось якихось десяток хвилин. І тут „прорвало” одного з найтехнічніших наших гравців – Юрія Глущенка, котрий впродовж матчу мав чимало можливостей відзначитись, та не реалізував їх. Спочатку він скоротив рахунок, а під трель фінального свистка на радість місцевим фанам і звів матч унічию, „пробивши” воротаря гостей майстерним ударом з гострого кута


 

Організатори матчу ветеранів футболу (а ними були відділ освіти, молоді та спорту РДА, районна територіальна організація ВФСТ „Колос”, районна федерація футболу, Соловичівський старостинський округ) подбали, щоб його учасникам це дійство запам’яталося не лише ігровими перипетіями, а й добрими спогадами, гостинністю. Так як матч завершився унічию, то було вирішено кубок вручити сільському старості Ярославу Кашубі, і він поповнив стенд почесних місцевих спортивних трофеїв.


 

Із приємних моментів нагородження варто відзначити  такі: вручення футболок, виготовлених на замовлення «шістдесятникам»-«сімдесятникам» Миколі Яворському та Олександру Лемещуку;  відзначення кращих гравців; подарунки нашим ветеранам сувенірних футболок для  їхніх внуків.   На завершення цього спортивного дня гостинні господарі в особі Ярослава Кашуби та Георгія Бориса закликали учасників скуштувати куліш, який вже не перший рік готували  головний кухар – сільський староста та його помічники.

1

 

Були спогади про минуле футбольне життя, журилися ветерани тим, що футбол на сільському рівні занепадає, запланували зустрічатися на футбольних майданчиках нашого і сусіднього району на найближче майбутнє. А Олександр Лемещук  дещо додав оптимізму, звернувшись за посередництвом газети до сільських голів та старост із проханням якнайшвидше подавати у районну організацію „Колосу” заявки на участь у розіграші Кубка району з футболу, змагання з якого незабаром відбудуться.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024