У МОЗ розповіли, як голосуватимуть на місцевих виборах громадяни, хворі на коронавірус

14 Жовтня 2020, 12:32
1406

Такі особи мають звернутись до територіальної виборчої комісії та заявити, що хочуть проголосувати вдома.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, як голосуватимуть на місцевих виборах громадяни, в яких діагностовано COVID-19.

Читайте такожДля Степанова похід на вибори в Одесі - це пряме прохання Зеленського, в якому він не міг відмовити - експерт

Як передає кореспондент УНІАН, під час брифінгу міністр заявив, що участь у виборах - це конституційне право громадянина.

"Якщо людина перебуває з COVID-19, вона повинна відповідно звернутись до територіальної виборчої комісії, якщо не зраджує пам'ять, то до 20:00 останньої п'ятниці в переддень голосування, і залишити свою заяву, що вона може проголосувати вдома у зв'язку із хворобою", - сказав Степанов.

За його словами, у день голосування до такої особи додому має приїхати виборча комісія, щоб людина змогла проголосувати.

12 вересня у ЦВК розповіли попередній алгоритм проведення місцевих виборів в умовах карантину. За словами представника комісії Сергія Постівого, ЦВК допускає пропуск у приміщення громадян з симптомами застуди і підвищеною температурою.

Для таких відвідувачів комісія пропонувала облаштувати окрему кабінку, яку щодві години повинні були дезінфікувати. Крім того, Постівий поділився й іншими пунктами процедури.

Місцеві вибори 2020: що відомо

15 липня Верховна Рада прийняла постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня (№3809).

Вибори депутатів Донецької та Луганської обласних рад не призначили у зв'язку з неможливістю забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ та міст.

30 серпня Центральна виборча комісія оголосила з 5 вересня початок виборчого процесу місцевих виборів, призначених на 25 жовтня.


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром