На Турійшині працює пересувний діагностичний кабінет

16 Вересня 2020, 12:00
1621

Лікарі Волинського обласного медичного центру онкології, проводять безкоштовні обстеження сільських мешканців Турійського району.

Автомобіль, оснащений сучасною діагностичною апаратурою, приїхав у село Радовичі зранку 14 вересня. Лікарі почали працювати  відразу, адже охочих  обстежитися є чимало. Більшість із них – жінки, які йдуть на процедуру мамографії. Також  можна пройти й обстеження грудної клітки, побувати на прийомі в гінеколога.

Команду обласних спеціалістів, які працюють на виїзді, очолив головний лікар онкоцентру Юрій Малімон. Він розповів, що в нинішньому році через карантинні обмеження, пересувний кабінет виїхав на село вперше. 

За словами Юрія Малімона, карантинні обмеження дещо загострили ситуацію із онкозахворюваннями і не лише в Україні, а й в цілому світі.

Коли був обмежений рух  громадського  транспорту мешканці сіл просто не мали змоги доїхати до онкоцентру в Луцьку.  Тож виїзди діагностичної бригади на місця нині  дуже потрібні.

Важливо обстежувати людей, до того, як хвороба нагадає про себе незворотними процесами, - наголошував Юрій  Малімон, -  і саме завдяки таким скринінгам, які проводяться в Радовичах, можна виявити у пацієнтів ранні стадії раку або передракові патології. Тоді лікування проходить набагато простіше, у більшості випадків людина оздоровлюється повністю.

Жінки, які зібралися в черзі на огляд, розповіли, що їх заздалегідь повідомили про приїзд  пересувного медкабінету,  тим хто з сусідніх сіл депутати надали транспорт.

Не можна не скористатися такою нагодою пройти обстеження, - говорила пані Марія, - кожна жінка має дбати про своє здоров’я, відвідувати лікарів хоча б раз на рік.

На  прийомі у діагностичному кабінеті в Радовичах побувала й голова Турійської райдержадміністрації Ольга Черен.  Вона подякувала медикам та депутатам обласної ради за   дієву турботу про здоров’я  своїх земляків.

Медики запевнили, що готові  працювати в Радовичах кілька днів поспіль, поки матимуть пацієнтів.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром