Сергій Власюк: Ми працюємо для нашого майбутнього – для дітей

27 Серпня 2020, 11:18
2545

Позитивні зміни в селі Бобли видно неозброєним оком. Тут відремонтували фасад школи, продовжують відновлювати дитсадок. Усі це – завдяки ініціативності педагогів, місцевих депутатів та мешканців села.

Зараз у школі села Бобли навчається 144 учнів. Навчальний заклад потребував оновлення – це нині фасад яскравий та сучасний, раніше ж все було не так гарно. Почалося усе з того, що ініціативний директор школи об’єднав навколо себе педагогів. Саме вони стали головним активом села і досі рухають його розвиток. Цим рушієм ініціатив був Сергій Власюк – в минулому директор школи села Бобли, а нині – голова Турійської районної ради.

Тоді, ще у 2012 році за ініціативи вчительки початкових класів Ганни Шуманської в Боблах створили громадську організацію «Моноліт», до якої доєдналися жителі села і разом громадою почали брати участь у різних проектах. За час діяльності спільними зусиллями відремонтували спортзал, санвузли й душові кабіни, перекрили дах школи і встановили 14 сонячних батарей.

«На загальних зборах села ми вирішили в першу чергу займатися школою. Ми почали брати участь у різних проектах. Нам допомагали і районна і обласна влада, але це треба було ходити, шукати, просити. І директор школи завжди був в перших рядах», – розповідає вчителька Ганна Шуманська.

Жінка пригадує: спочатку люди не надто активно долучалися до співфінансування, однак коли побачили, що це все – для громади, що в селі можна навести лад, то справи пішли краще.

Юрій Строчик став працювати директором Боблівської школи після Сергія Власюка. На посаді лише 4 місяці, але каже – хоче «тримати планку» і піклуватись про заклад як і його попередник.

«Коли зробили ремонт, то на школу було приємно глянути. У нас змінився фасад, став набагато гарніший, приємніший, веселіший. Хочеться і далі продовжувати ту роботу, яку започаткував попередній директор  Сергій Власюк, - каже директор. – В нас ще багато потрібно вирішити тих питань, які стосуються благоустрою школи, утеплити фасад щоб заклад увесь був гарний».

Крім того, за кошти з обласного бюджету у навчальному закладі змінили котел. Юрій Строчик каже: зараз ремонту потребує їдальня школи. Це приміщення виконує не тільки функції їдальні, але й актової зали. Періодично тут проводять косметичний ремонт, намагаються силами працівників школи зробити його максимально зручним і затишним, проте капітального ремонту тут ще ні разу не було. Мріє керівник закладу і про новий сучасний харчоблок. І ставить ці завдання перед собою, районною владою та безпосередньо перед своїм попередником.

Між тим, Сергій Власюк, який був директором боблівської школи понад 20 років чимало для неї зробив і продовжує дбати про навчальний заклад, але вже як голова Турійської районної ради. Каже, їдальня і актовий зал – це болюче питання школи, яке найближчим часом намагатимуться вирішити. Та переконує: завершити фасад навчального закладу планують найближчим часом.

Ще один заклад, про який дбає – садочок у Боблах. Точніше його відновлення. Раніше, дитсадок працював на повну потужність. Потім його закрили, а в кінці-кінців і «рознесли» нечисті на руку люди. Тепер дитсадок доводиться відновлювати з нуля, бо для села він дуже потрібен.

«Ми мріємо про просторий, гарний садочок, бо в Боблах багато діток, тому є перспектива відкрити в дві групи.  Ми б не справилися з тим об’ємом робіт самі, якби нам не залучили до співпраці обласний бюджет та нині уже народного, а тоді ще депутата обласної ради Вячеслава Рубльова. Зокрема, нам виділили кошти в сумі 100 тисяч гривень. за які ми змогли встановити вікна та двері», – зазначає Сергій Власюк.

Вячеслав Рубльов пригадує: вперше коли побачив приміщення дитсадка – серце краялося. Воно стояло пусткою з порожніми темними вікнами. Те, що колись тут вирувало життя нагадувало тільки надпис «Сонечко».

 «Коли я приїхав і вперше побачив – це було зруйноване приміщення. Пізніше через міні-проекти обласної ради, на які подавалися сільською радою й інші проекти, які були потрібні для села ми почали відновлення цього занедбаного приміщення. На сьогоднішній момент там проведена частина робіт, кошти були залучені для вікон, дверей. І ми не зупиняємося на досягнутому та продовжуємо роботу», – зазначає нардеп.

Мешканці Боблів та народний депутат переконані: спільними зусиллями і школа, і садочок у селі Бобли вже незабаром будуть максимально сучасними і комфортними для учнів і вихованців.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024