Турійчанам на замітку: найкращий продукт від депресії

12 Серпня 2020, 15:29
1174

Вчені переконалися, що харчові звички впливають на психічне здоров’я: фастфуд збільшує ризик розвитку депресії, а правильне харчування може полегшити симптоми захворювання.

Кращою профілактикою розладів вважається середземноморська дієта: риба, овочі, фрукти, оливкова олія, горіхи. Ефективність цієї системи харчування може пояснюватися одним продуктом або групою продуктів, пише Рубрика.

Дослідники припустили, що найбільш корисні при схильності до депресії горіхи. Щоб з’ясувати, чи так це, вчені з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі проаналізували харчові звички і психічне здоров’я понад 26 тисяч осіб.

Людей розділили на кілька груп залежно від того, як часто вони вживали в їжу волоські та інші горіхи. При цьому враховувалися й інші фактори: наприклад, куріння і вживання алкоголю.

З’ясувалося, що серед тих, хто їсть волоські горіхи (в середньому – близько 24 г на день), депресія зустрічалася на 26% рідше, ніж серед тих, хто їсть інші горіхи або не їсть горіхів взагалі. Особливо це вплинуло на жінок.

Любителі волоських горіхів відчували себе більш енергійними і проявляли інтерес до повсякденних справ, відзначають дослідники.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром