Туристичний маршрут Волині: ферма з благородними оленями

12 Серпня 2020, 13:15
4294

Ферма з благородними оленями розташована поблизу села Радовичі Турійського району.

Щовихідних сюди приїжджає близько 300 туристів, розповів Суспільному заступник директора фермерського господарства Роман Гунчак.

Читайте також: Як у селі Радовичі працює оленяча ферма

На площі 120 гектарів живе 210 голів благородних оленів, представлені 4-ма кров’яними лініями: англійською, східно-європейською, угорською та латвійською. У 18-му році фермерське господарство купило племінне поголів’я оленів кількістю 80 голів у Латвії. Тоді фермери з Волині були першими імпортерами оленя в Україну, – розповідає заступник директора Роман Гунчак.

Начальник управління ГУ Держпродспоживслужби в області Анатолій Тимофіюк розповів, що на Волині є ще одна оленяча ферма.

«Це є новація. Є інший підхід до утримання, до проведення протиепідемічних заходів. На даний час у нас є фермерське господарство у Ківерцівському районі, яке утримує оленів у вольєрах», – каже чиновник.

Олені живуть у вольєрах. Самці відділені від самок. «Заходять до самок лише на період 2-3 місяці, поки триває гон. Двох самців на період гону закривати у клітці не можна, оскільки це може призвести до летального наслідку», – ділиться досвідом заступник директора фермерського господарства Роман Гунчак. Самця обирають за красою рогів. В умовах ферми роги оленям зрізають щороку, перед тим, як олень заходить до самок у вольєр.

Читайте також: Радовичі: оленів розводять заради пантів

Відвідувач оленячої ферми Ілля Біляшук сюди приїхав вперше. Каже, що йому цікаво побачити, як живуть олені, як виглядають, які вони.

«У вихідні цю ферму відвідує майже 300 туристів, у будні відвідувачів - менше», – розповів заступник директора фермерського господарства Роман Гунчак.

Читайте також: Чим дивує Будинок культури у селі Радовичі

У Радовичах доять корів під класичну музику

Чим дивує музей села Радовичі

Як працює молочна карусель на сучасній фермі у Задибах

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024