На Турійщині відбувся фестиваль повстанської пісні «Вовчак – Волинська січ»

31 Липня 2020, 17:00
2178

На території Боблівської сільської ради Турійського району в урочищі «Вовчак» традиційно відбувся фестиваль повстанської пісні «Вовчак – Волинська січ». Саме тут офіційно створили Українську Повстанську Армію.

Відео виступів оприлюднили в Youtube.

Попри пандемію, клубні заклади Волині активно взялися за оновлення репертуару повстанських пісень. В області провели повноцінні репетиції вокальних гуртів і солістів, матеріали відзняли на відео – і майже пів сотні концертних номерів звучать у рамках дистанційного Фестивалю повстанської пісні «Вовчак – Волинська січ».

«Віримо, що вдалий проєкт сприятиме посиленню патріотичного виховання підростаючого покоління та молоді, вшануванню полеглих за волю, єдність і свободу України, розвиток аматорської творчості, популяризацію української патріотичної пісні, збагачення репертуару колективів високохудожніми творами, які показують героїчну боротьбу українського народу за свою незалежність», – зазначили організатори дійства: управління культури Волинської облдержадміністрації, з питань релігій та національностей, Обласний науково-методичний центр культури, Cектор культури Турійської райдержадміністрації, Турійський районний Будинок культури.

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром