Як діяти, коли виявили вибухонебезпечні предмети

01 Липня 2020, 18:04
1439

Рятувальники застерігають: застарілі боєприпаси дотепер несуть загрозу людям, адже з часом не втрачають своєї смертельної сили і стають ще більш небезпечними під впливом атмосферних явищ.

Натрапити на такі знахідки можна на полях і відкритих територіях, у лісосмугах, приватних земельних ділянках та будівельних майданчиках. Про це повідомляють в управлінні ДСНС України у Волинській області.

Чіпати небезпечні предмети заборонено. Їх знешкодженням мають займатися фахівці групи піротехнічних робіт Держслужби з надзвичайних ситуацій, адже безпечних вибухонебезпечних предметів не буває.

Рятувальники застерігають: при виявленні вибухонебезпечних або схожих за ознаками на них предметів необхідно негайно повідомити Службу Порятунку «101» або співробітників Національної поліції. Крім того, слід припинити будь-які роботи, встановити попереджувальні знаки або огородження. Категорично заборонено підіймати їх самостійно із землі, брати небезпечні знахідки в руки, переносити або перекочувати, вдаряти по них та піддавати впливу вогню.

Правила поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів обов’язково поясніть дітям, щоб дитяча допитливість не призвела до загрози їхньому життю.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром