Люди після розлучення помирають передчасно, – дослідження

27 Червня 2020, 16:18
Розлучені помирають передчасно 933 Джерело: medikforum
Розлучені помирають передчасно

За рівнем впливу на ризик передчасного відходу з життя розлучення обігнало пияцтво, фінансові проблеми та безробіття.

Дослідження показало, що розлучення може негативно впливати на тривалість життя людини. У розведених людей ризик передчасної смерті вищий, ніж у п'яниць і тих, хто не створив сім'ї – пише УНІАН.

Розлучення руйнівно впливає на здоров'я людини та тривалість її життя, як показало дослідження соціологів із США, які опитали 13 611 дорослих людей від 50 до 104 років. Всі розповідали про життя за останні 16 років в період з 1992 по 2008 роки. Потім дослідники зібрали інформацію по смертності цих людей в період з 2008 по 2014. І з'ясувалася несподівана особливість:- люди, які пройшли через розлучення, вмирали частіше, ніж любителі спиртних напоїв, люди з великими фінансовими проблемами, а також ті, хто не створював сім'ї.

Учасників дослідження оцінювали за 57 різними соціально-економічними факторами, включаючи матеріальне становище й зайнятість, використання продуктових марок (у США це продуктові картки для бідних), а також рівень задоволення життям. При цьому медичні та біологічні характеристики не враховувалися.

Не доводиться дивуватися тому, що частіше з передчасною смертю стикалися курці, у яких ризик зростав удвічі. Але на другому місці в списку причин виявилося саме розлучення. За рівнем впливу на ризик передчасного відходу з життя розлучення обігнало пияцтво, фінансові проблеми і безробіття. Розведені люди йшли з життя частіше тих, хто все життя залишався неодруженим. Попередні дослідження показували схильність розлучених до пияцтва і фінансових проблем. Можливо, після розлучення на людину обрушується відразу кілька важких проблем, які вкорочують життя.

Читайте також: Назвали п’ять продуктів, від яких потрібно відмовитися в спеку

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39