Шахраї ошукали мешканця Турійщини на десятки тисяч гривень

04 Червня 2020, 16:37
1045

Упродовж доби пройдисвіти ошукали жителів Волинської області на майже 150 тисяч гривень.

Випадки шахрайств зареєстрували, зокрема, у Луцьку, Нововолинську, Ковелі та Турійську. Про це повідомляє Сектор комунікації поліції Волинської області.

Так, у Нововолинську аферисти зателефонували пенсіонерці та повідомили, що її онук потрапив у ДТП і йому терміново необхідні кошти на лікування. Пенсіонерка, не уточнюючи інформацію у рідних, перерахувала 60 тисяч гривень на платіжну картку зловмисників.

А житель Луцька придбав морський контейнер за 30 тисяч гривень на сайті інтернет-магазину. Кошти чоловік перераховував через термінал, товар – не отримав. У такий спосіб сталися шахрайства у Ковелі та селищі Турійськ.

Лучанку, котра добровільно погодилася обміняти гроші на купюри нового зразка, зловмисники ошукали на майже 40 тисяч гривень.

За всіма фактами злочинів слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліція Волинської області закликає громадян бути пильними та не діяти у «вирі емоцій»: не розголошуйте своїх особистих даних стороннім, не купуйте в інтернет-магазинах товари з повною оплатою на картку, перевіряйте інформацію, яка стосуються ваших рідних.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром