На Турійщині серед поля знайшли останки героя Другої світової війни

28 Травня 2020, 20:30
Дмитро Раюшкін 2827
Дмитро Раюшкін

На Волині просто серед поля знайшли останки героя Другої світової війни.

Завдяки цілій пошуковій операції, особу загиблого з'ясувати таки вдалося, про це йдеться у сюжеті НТН.

Мальовниче поле біля села Луків на Волині. У роки Другої світової біля цього населеного пункту відбувся один із найкривавіших танкових боїв за всю історію війни.

Минулої осені у цьому районі учасники пошукового загону «Відродження» знайшли останки 27 радянських бійців. Нагадаємо, що перепоховали рештки воїнів, що загинули у Другій світовій війні, на Луківському цвинтарі. Кілька тижнів тому місцеві фермери повідомили про ще одного знайденого воїна. Ані документів, ані медальйона біля солдата не було.

Його останки обережно очищають і викладають на банері. Шолом чоловіка пробитий наскрізь, а багатьох фрагментів черепа немає Це свідчить про те, що боєць загинув від осколкового поранення в голову, кажуть пошуковці. Смертного медальйона, в якому червоноармійці зазвичай зберігали особисті дані, відшукати не вдалося. Серед знайдених речей: бритва, дзеркальце, шомпол для автомата і найголовніше, рідкісна удача, бойові нагороди, завдяки яким вдалося встановити особу бійця.

Загиблим виявився Дмитро Раюшкін з Саратовської області, що у Росії. Чоловік пішов на фронт у перші дні війни. Служив навідником гармати. У складі 54-го гвардійсько-артилерійського полку брав участь у Сталінградській битві, звільняв Запоріжжя, Новий Буг, Одесу. Медаллю «За бойові заслуги» артилерист був нагороджений за те, що під час бойових дій влучним вогнем знищив гранату, два дзоти і кілька десятків німців. У липні 1944-го під Ковелем боєць вступив у свій останній бій.

Пошуковці навіть вийшли на сина загиблого бійця – він живе у Саратовській області. Про долю батька чоловік нічого не знав, дзвінок із України пролунав у 88 день народження сина героя.

Читайте також:Що знайшли під час розкопок у Турійському районі,

На Луківському цвинтарі перепоховали тіла воїнів Другої світової війни

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром