У Луківській ОТГ розглянули можливі варіанти використання палацу Мйончинських

30 Квітня 2020, 19:30
Палац Мйончинських 2542
Палац Мйончинських

Представники Волинського офісу Програми «U-LEAD з Європою» проконсультували Луківську територіальну громаду, щодо юридичних та фінансових питань діяльності ОТГ.

Про це інформують у фейсбуці на сторінці ULEAD Волинського регіонального офісу.

Під час консультації йшлося про кадрові питання, застосування норм трудового законодавства в умовах карантину, особливості проведення публічних закупівель, бюджетні питання та фінансові можливості ради в умовах карантину.

Також обговорили можливі варіанти використання об’єкта культурної спадщини палацу Мйончинських. Цей об’єкт нерухомого майна передали у комунальну власність громаді Волинською обласною радою. Рекомендували обговорити варіанти використання цього об’єкту під час формування та громадського обговорення стратегії економічного розвитку Луківської селищної ОТГ, що перебуває в процесі написання.

Палац на поштовій листівці міжвоєння. Зображення з Національної бібліотеки Польщі
Палац на поштовій листівці міжвоєння. Зображення з Національної бібліотеки Польщі

У рамках онлайн консультації представники Волинського РО ознайомили керівництво та представників Луківської селищної ОТГ з вимогами статті 113 КЗпП (у редакції Закону України від 30.03.2020 р. N 540-IX).

Прокоментували постанову КМУ №256 від 25 березня 2020 року «Деякі питання забезпечення трудових прав державних службовців, працівників державних органів, підприємств, установ та організацій на час встановлення карантину у зв’язку із загостренням ситуації, пов’язаної з поширенням випадків гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Також, проаналізували рекомендації Уряду щодо зупинення проведення оголошення конкурсів на заміщення вакантних посад (п. 2 постанови КМУ №230 від 16 березня 2020 року).

Обговорили основні зміни в проведенні публічних закупівель, які виникли у зв’язку із набранням чинності 19 квітня 2020 року Закону від 19 вересня 2019 року N 114-IX (Закон «Про публічні закупівлі» викладено в новій редакції). Окрему увагу сконцентровано на інституті уповноваженої особи з проведення процедури закупівель / спрощеної процедури.

Також проаналізували бюджетні можливості ради в умовах скорочення надходження до місцевого бюджету у зв’язку із прийняттям «антикоронавірусного» пакету законів.

Консультація відбувалась дистанційно, за допомогою програми MS Teams. Учасники зустрічі виявили високу зацікавленість, активно долучились до обговорення. За результатами консультації представники Луківської селищної ОТГ отримали актуальну інформацію щодо:

  • оплати праці працівникам у час вимушеного простою, який виник в наслідок запровадження карантину та інші кадрові питання:
  • питання щодо проходження служби в органах місцевого самоврядування;
  • проведення публічних закупівель за «новими правилами»;
  • фінансові можливості громади в умовах карантину.

Читайте також: Від палацу до лікарні: історія пам'ятки у Лукові

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024