На Волині добровільно здали 22 одиниці заборонених рибальських знарядь

28 Березня 2020, 20:04
Рибальська сітка 549
Рибальська сітка

Волинський рибоохоронний патруль проводив місячник добровільної здачі заборонених знарядь лову для вилову водних біоресурсів.

З 20 лютого по 20 березня 2020 року кожен громадянин міг здати в органи рибоохорони будь-які заборонені знаряддя, уникнувши при цьому адміністративної відповідальності. Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

Метою акції було попередження та профілактика порушень природоохоронного законодавства на водоймах, а також протидія нанесенню збитків рибному господарству. Під час місячника мешканці Волині здали в органи рибоохорони 22 одиниці засобів лову, зокрема: 12 сіток та 10 «екранів».

Усі здані знаряддя відправляються на склад вилученого майна Управління Держрибагентства у Волинській області. Комісія приймає рішення щодо подальшого знищення цих засобів шляхом рубання та різання, з подальшою утилізацією.

Читайте також: На водоймах Любомльщини провели рейд: які порушення риболовлі зафіксували

«Дякую усім громадянам, які відгукнулися, за громадянську позицію та свідоме ставлення до рибних запасів. Сподіваюся, що наша акція мала позитивний ефект та вкотре нагадала усім рибалкам про важливість рибалити лише дозволеними знаряддями лову та відповідальність за використання та зберігання заборонених. Давайте берегти природні багатства нашої області», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39