На Волині через надзвичайну ситуацію облаштують блокпости

25 Березня 2020, 20:53
1397

У Волинській області облаштують блокпости через запровадження надзвичайної ситуації.

Про це йшлося у середу, 25 березня, під час брифінгу в ОДА.

Начальник управління охорони здоров’я ОДА Ігор Ващенюк повідомив, що в області облаштують блокпости, де чергуватимуть правоохоронці та медики. Нині визначають місця їх розташування та медпрацівників, котрі там працюватимуть.

«Це не блокпости, де будуть перевіряти документи, але це може бути посилений температурний контроль, норми перевезення пасажирів. Якихось надзвичайних мір, які б обмежували права громадян, вживати не будуть», – наголосив посадовець.

«Поки маємо список, де вони будуть. Визначаємо медичних працівників, які стоятимуть на них. В принципі, надзвичайних мір, які б обмежували права громадян не вживатимемо. Але режим надзвичайної ситуації дає можливість більш скоординовано діяти, більш зобов’язувати відповідні служби виконувати свої функції. Це режим жорсткої координації. Це не надзвичайний стан», – пояснив начальник управління охорони здоров’я ОДА Ігор Ващенюк.

На думку начальника управління охорони здоров’я ОДА, введення надзвичайної ситуації, зокрема встановлення блокпостів, не дозволять волинянам обходити законодавство.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024