Що подивитися: серіали для залипання на карантині

24 Березня 2020, 19:45
Фото ілюстративне 1865
Фото ілюстративне

Якщо ваші плани на найближчі дні скасувалися у зв'язку з карантином, відмінним варіантом, аби провести вечір, стане перегляд серіалів.

В Україні до 3 квітня ввели карантин через коронавірус. Українцям рекомендують працювати дистанційно та уникати скупчень людей.

Щоб ви не нудьгували, ми вирішили поділитися добіркою серіалів, щоб ніхто не залишився на карантині без захопливої історії.

Високоякісні гостросюжетні драми

Клан Сопрано  Дивитися на Megogo

Кілька років з життя голови американської мафії Тоні Сопрано, якого грає неперевершений Джеймс Гандольфіні. «Клан Сопрано» знімався у 2000-х, під час так званої «золотої доби» американського кабельного телебачення. Саме тому його сюжет розгортається у приємному повільному темпі, з великою увагою до деталей — і це видовище нагадує занурення в об’ємний, але дуже цікавий роман. Тоні Сопрано, незважаючи на «поважний статус», потерпає від стресу. На «роботі» він має постійно тримати в напрузі «колег» і розбиратися з численними ворогами, а вдома, замість того, щоб розслабитись, продовжує вирішувати складні конфлікти. «Клан Сопрано» – перший популярний серіал, який започаткував моду на «антигероїв». На власний подив, уже через пару серій ви знайдете між собою та босом мафіозного клану більше спільного, ніж вам здається.

Відчайдушні домогосподарки  Дивитися трейлер

Саме цей серіал навчив нас, що буденність і монотонність життя у передмістях – це справжнісінький міф. Хтось живе тут, бо приховує темне минуле (або біжить від нього). Хтось приїхав сюди, бо вже встиг наробити помилок у житті та прагне душевного спокою. А треті взагалі тут усе своє життя. Словом, ідеальне американське передмістя з охайними будиночками, акуратно підстриженими газонами та дітлахами з ранцями за плечима – це ще й кубло інтриг та хитросплетіння людських історій у жанрі «таке не вигадаєш навмисно». У них розбираються самі «відчайдушні домогосподарки» – яскраві, відповідальні та чуйні жінки. На них цей світ і тримається.

Прослушка  Дивитися на Megogo

На думку критиків, це найкращий серіал усіх часів. Він дуже відрізняється від усього, що ви бачили раніше. У «Прослушці» немає «головних героїв», ключовим персонажем тут є місто Балтимор. Відсутній у серіалі і чіткий поділ на «позитивних» і «негативних персонажів. Це складна мозаїка (під виглядом історії про поліцейських, злочинців і соціальне «дно»), в яку сильні і слабкі цього світу збираються протягом усіх п'яти сезонів.

Це розповідь про вовків і овець (не тільки злочинців і потерпілих, а й соціально влаштованих і невлаштованих) без початку і кінця. Історія про те, що систему неможливо зламати, але їй все ж обов'язково потрібен той, хто буде намагатися. Саме тому корумповані чиновники та ліниві поліцейські у серіалі можуть виглядати гіршими на тлі, скажімо, персонажа Омара Літла – гомосексуального гангстера, який грабує наркодилерів, але ніколи і пальцем не зачепить звичайного містянина, бо дотримується жорстких моральних принципів. До речі, Омар – улюблений герой експрезидента США Барака Обами.

Пуститися берега  Дивитися трейлер

Історія вчителя хімії Волтера Вайта, який дізнався, що в нього рак, але замість того, щоб тихо помирати, вирішив вибороти у долі останній шанс. І майже випадково став найнебезпечнішим наркобароном Америки. Усі п’ять сезонів, які сьогодні вважаються сучасною класикою телебачення, пронизує лінія перетворення особистості Волтера. 50 років свого життя він «спав», щоб потім прокинутись і дуже гучно, так би мовити, гримнути дверима.

Династія  Дивитися трейлер

Сучасний ремейк класичної «мильної опери» 80-х про важке життя і незгоди американских яппі — казково багатих людей, які тримають матеріальний світ у своїх руках, але все одно страждають від зрозумілих кожному проблем. Сюжет нової «Династії» розгортається навколо сімейного клану Керрінгтонів. Батько, володар великої енергетичної компанії, кличе додому в Атланту дочку Феллон та сина Стівена. Діти думають, що настав час їм очолити бізнес батька, але насправді їх чекає не дуже приємне знайомство з новою мачухою.

Залишитися в живих  Дивитися трейлер

«Залишитися в живих» – приклад зразкової мильної опери «для всіх» у найкращому розумінні. Інтелектуали, дивлячись серіал, можуть будувати теорії щодо метафізики Острова і його центрального призначення в житті персонажів або мудрувати на тему фатуму. Усі інші отримують цілу солянку яскравих індивідуальностей, які разом застрягли на таємничому Острові після авіакатастрофи та намагаються вижити. Тобто захоплюватись розвитком сюжету в цьому серіалі можна і без роздумів про його «багатошаровість» і подвійні смисли. Просто це ідеальна пригодницька драма на тему, яка хвилювала нас усіх ще з дитинства, адже кожен, хто читав пригоди Робінзона Крузо, уявляв себе на його місці.

Трилери

Мисливець за розумом  Дивитися трейлер

Наприкінці 70-х в Америці зароджується кримінальна психологія та профілювання (profiling), які дозволяють поліцейським скласти психологічний портрет серійних вбивць. Але мало хто ставиться до цих дисциплін серйозно, вважаючи за краще ловити злочинців «по-старому». Спеціальні агенти ФБР Холден Форд і Білл Тенч – одні з небагатьох фахівців у цій галузі, саме тому їм довірили розробку практичного посібника, який має допомогти завчасно затримувати злочинців і розкривати найскладніші справи. Вони опитують ув'язнених маніяків, але що сильніше заглиблюються в їхній внутрішній світ, то більше помічають характерні риси у власній поведінці.

Вбиваючи Єву  Дивитися на Megogo

Єва Поластрі довгі роки займається паперовою роботою в лавах британських спецслужб, але у вільний час цікавиться психологією серійних вбивць, зокрема жінок. Після самовільного розслідування особливо цікавої справи Єву звільняють з MI5, але пропонують приєднатися до секретної операції MI6 з переслідування міжнародного найманця, чий профайл займає в колекції Єви особливе місце. У процесі слідства між вбивцею без минулого на ім'я Вілланель та її переслідувачкою виникає дивний емоційний зв'язок.

Фарго  Дивитися трейлер

Кожен сезон «Фарго» розкриває нову кримінальну історію, в якій низка випадковостей, скоєння злочину та хитросплетіння сюжету в фіналі призводять до обов’язкового тріумфу справедливості (але не зовсім очевидної). Внаслідок тонкого чорного гумору, серіальна версія однойменної кримінальної драми братів Коенів 1996 року сприймається як незвичайна різдвяна історія на тлі засніжених декорацій американської одноповерхової глибинки. 

Справжній детектив  Дивитися на Megogo

Як і багато хороших серіалів, «Справжній детектив» потерпає від завищених очікувань глядачів, але все одно залишається одним із головних кримінальних трилерів десятиліття. Перший сезон з Метью Макконахі та Вуді Харрельсоном виявився найвдалішим і, на думку критиків, заслужив право називатися найкращою телевізійною драмою 2014 року. Наступні сезони зустріли з меншим ажіотажем, але поєднання характерного антуражу, екзистенційної драми центральних персонажів і заплутаного детективного сюжету залишилися на високому рівні. Тому якщо вирішите влаштувати серіальний марафон зі «Справжнім детективом», нудьгувати не доведеться.

Читайте також: ТОП 10 мультфільмів: що переглянути з дітьми під час карантину

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39