Ціна на картоплю в Україні піднялась на 50%

23 Березня 2020, 10:29
Фото ілюстративне 985
Фото ілюстративне

Ціни на картоплю коливаються в межах 8-10 гривень за кілограм, що в середньому на 43% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Про це інформує landlord.

«У зв’язку з санітарно-епідеміологічною ситуацією в країні, поставки картоплі з господарств ведуться нерегулярно. З цієї ж причини дещо скоротилося надходження імпортної продукції з Білорусі та Росії. В результаті пропозиція на ринку скоротилася, що в умовах зростання попиту привело до подорожчання картоплі», – пояснюють аналітики ринку.

За словами фахівців, підвищення вартості картоплі стало можливим завдяки значному скороченню запасів в оптових компаніях і роздрібних мережах. Тоді як поставки бульби із західних регіонів досі залишаються ускладненими.

«Маємо надію, що з відновленням поставок із західних областей країни ціна знову знизиться до колишнього рівня, однак фермери розраховують вести продажу надалі в такому ж ціновому діапазоні, як і сьогодні», – зазначають представники оптових компаній.

Утім, в найближче майбутнє сподіватися на зниження ціни на картоплю не варто. Деякі виробники не приховують наміру піднімати прайс і далі. Свою позицію вони мотивують тим, що запаси якісної картоплі в західних регіонах країни також закінчуються, тому попит на продукцію буде в перспективі тільки рости, завдяки чому буде підвищуватися і ціна.

Зазначимо, що ціна на картоплю в Україні на цей час вже в середньому на 46% вище, ніж в аналогічний період минулого року.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39