ТОП-5 найкорисніших продуктів для підвищення імунітету

20 Березня 2020, 18:56
Фото ілюстративне 2802
Фото ілюстративне

У холодну пору року, тим більше коли по всій країні карантин, вкрай важливо подбати про своє здоров'я. Тому ми зробили для вас підбірку корисних продуктів для зміцнення імунної системи.

Існує чимало способів зміцнити імунітет – спорт, прогулянки, загартовування, але не менш важливо стежити за своїм харчуванням і включити до раціону корисні продукти, пише К1. Тому, рекомендуємо вам вживати нижчеперелічені продукти, які активують захисні сили вашого організму.

Мед

Мед – це джерело вітамінів, мінеральних речовин і мікроелементів. Завдяки цьому він має безліч чудових властивостей – нормалізує роботу внутрішніх органів, поліпшує склад крові, підвищує імунітет і навіть запобігає передчасному старінню. Можна їсти його в чистому вигляді, можна розводити водою, або додавати в чай. І те, й інше однаково корисно.

Часник

Зміцнює імунну систему та допомагає боротися з вірусами. Часник є природним антибіотиком і здатен вбивати бактерії. Справа у тому, що в часнику міститься аліцин, який блокує потрапляння вірусів в організм, і білок, що захищає його від несприятливих впливів. Тому часник корисний і для лікування простудних захворювань, і у профілактичних цілях. Головне, пам'ятайте, що їсти його потрібно сирим.

Броколі

У капусті броколі міститься величезна кількість вітамінів. І саме вітаміну С, який відповідає за імунітет, у ній в декілька разів більше, ніж у цитрусових. Треба лише пам’ятати, що зберігати броколі потрібно обов'язково в замороженому вигляді, так її вітамінний потенціал зберігається довше. Окрім цього, у ній міститься ще й гормон щастя – серотонін, тому їсти цю капусту вдвічі корисно - і для тіла, і для душі.

Журавлина

Журавлина також збагачена вітаміном С, крім того, морси та відвари з неї мають жарознижуючу дію, добре втамовують спрагу і перешкоджають розмноженню бактерій та мікробів. Пити їх корисно і в профілактичних цілях, а особливо – під час грипу та температури.

Кисломолочні продукти

Стан імунної системи безпосередньо залежить від стану шлунково-кишкового тракту. На жаль, в житті сучасних людей існує багато чинників, які порушують його нормальну роботу – неправильне харчування, стреси, перевтома. Ось тут на допомогу шлунку приходять пробіотики – живі мікроорганізми, що створюють сприятливе середовище, насичуючи організм корисними біфідо та лактобактеріями. Пробіотики не обов'язково купувати в аптеці, адже кисломолочні продукти, такі як йогурт чи кефір, є їх натуральними джерелами.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024