Пояснили, чому ремонт Луківської амбулаторії призупинили

10 Березня 2020, 18:55
Фото ілюстративне 2684
Фото ілюстративне

Нині завершують розгляд та погодження змін до договору щодо капітального ремонту Луківської амбулаторії ЗПСМ.

Роботи на об'єкті запланували завершити до кінця серпня 2020 року. Про це інформують у фейсбук на сторінці «Зниження рівня захворюваності на хвороби системи кровообігу- Волинська ОДА»

Договірну угоду року NCB-W-6.1.1.4/7 щодо капітального ремонту Луківської амбулаторії ЗПСМ керівництво УКБ ОДА підписало 29 грудня 2018 року. Вартість робіт, згідно з цим документом, становить 8,2 мільйона гривень. Наразі на об'єкті виконано демонтажні роботи. На жаль, у зв'язку з обмеженим фінансуванням з держбюджету роботи тимчасово призупинені.

Група з впровадження субпроєкту розуміє стурбованість усіх зацікавлених сторін у тому, щоб приміщення якнайшвидше відремонтували і здали в експлуатацію. Однак роботи там не виконують не з вини підрядника.

Уже після підписання договірної угоди та початку демонтажних робіт, за результатами огляду конструкцій будівлі виявили аварійний стан несучих дерев’яних стін та перекриття. А оскільки проєктні рішення не включали ремонт та заміну стін і перекриття, то запропонували терміново здійснити додаткове обстеження будівлі та внести необхідні зміни в робочий проєкт.

Приміщення до демонтажних робіт
Приміщення до демонтажних робіт

Відповідно до чинних вимог, кориговану документацію направили на експертизу, за результатами якої отримано позитивний експертний звіт. До речі, проєкт коригувався не вперше, оскільки власником будівлі – замовником проєктної документації були свого часу проігноровані вимоги та рекомендації щодо проведення ґрунтовного технічного обстеження до початку проєктування цього об’єкта.

Після отримання позитивного експертного звіту підряднику спрямували запит про зміни обсягів робіт та надання відповідної пропозиції на додаткові роботи. Той надав пропозицюя без збільшення вартості робіт за договором. Завершується розгляд та погодження змін до договору. Після цього та відновлення фінансування роботи на об'єкті будуть продовжені й завершені до кінця серпня 2020 року.

Фотокопія проєкту будівлі
Фотокопія проєкту будівлі

«Щодо власне нарікань на тривалість робіт, то вважаємо за доцільне поінформувати, що перший тендер на роботи з ремонту та реконструкції приміщень під амбулаторії NСВ -W-6.1.1 не відбувся, оскільки на 16 лютого 2017 року не було надано жодної пропозиції. У повторному тендері NСВ-W-6.1.1.1 «Реконструкція та капітальний ремонт приміщень під амбулаторії загальної практики-сімейної медицини, 12 об'єктів (1 фаза. Повторна закупівля)», що пройшов у вересні 2017 року, по даному лоту, пропозиція ТОВ «АМіЛа» була відхилена через істотні відхилення від кваліфікаційних вимог тендерної документації,» – йдеться у дописі на сторінці.

Також запевняють, що група з впровадження субпроекту, керівництво Світового банку та МОЗ України активно працюють для вчасного та якісного завершення усіх запланованих до реалізації на Волині заходів.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024